Toiminnalle tärkeät osat on suojattu

Uusi Volvo FMX on maavaraltaan omaa luokkaansa. Irtonaiset oksat ja sinkoilevat kivet eivät enää ole entisenlainen uhka.

Ilmajousituksella varustettua uutta kuorma-autoa testanneet kehuvat uutta jousitusratkaisua korvaamattomaksi – aina Venäjän metsistä Etelä-Afrikan louhoksiin tai missä tahansa maansiirtotyömaalla.

Pohjassa ei ole muuta kuin pyörät

300 millimetriä maanpinnasta

Aiempien ilmajousitusten maavara on tiedetty niin pieneksi, ettei sillä ole ollut laajalti käyttöä maansiirtoajossa. Uuden takailmajousituksen myötä tilanne kuitenkin muuttuu. Uudessa ratkaisussa vaurioalttiit osat, kuten jousituksen osat ja ilmapalkeet, on sijoitettu korkeammalle – vetoakselien yläpuolelle, jossa ne ovat paremmassa suojassa.

– Näin on saatu vähintään 300 millimetrin maavara, eikä jousitus ole enää samalla tavalla alttiina maasta esiintyöntyville tai irtonaisille kiville, tuotesuunnittelija Bosse Franzon toteaa ja jatkaa: – Levyjarrujen suojana on nyt turvakehikot, ja nekin ovat 340 millimetriä maanpinnan yläpuolella. Pohjassa ei nyt ole muuta kuin pyörät.

Ulkonäkö voi pettää

Jonas Odermalm osallistui uuden alustan suunnitteluun. Hän huomauttaa, että maavaran suhteen ulkonäkö voi joskus pettää. –Joskus kuorma-auton keula voi näyttää olevan korkealla, mutta aivan puskurin takana voi olla suojaamattomia moottorin osia. Suojana voi olla esimerkiksi muovikansi, mutta tällä ei ole merkitystä. Volvo FMX:ssä puolestaan on erittäin luja suojalevy jäähdyttimen ja muiden toiminnalle tärkeiden osien turvana.

Virtaviivainen pohja

Myös täysin uudella vetävällä etuakselilla on maavaran kannalta merkittävä rooli. Sitä on siirretty 100 millimetriä eteenpäin lähestymiskulman parantamiseksi. Lisäksi sen alin osa, raidetanko, on nyt suojassa etuakselin kotelon takana.

Maavara

– Akselien välissä ovat toki kaikki alustan osat, mutta Volvoissa ne on aina sijoitettu korkeammalle, Bosse Franzon mainitsee. – Kuorma-auton takaa katsottuna pohjan profiili näyttää virtaviivaiselta – sen avulla voidaan välttyä juuttumasta kiinni epätasaisilla pinnoilla, hän lisää.

Kivet ja männynkävyt

Keulan alapuolta varjeleva öljypohjan suojus ei ole uusi keksintö, mutta kuorma-autoalalla ainutlaatuinen. – Se on suojalevy sanan varsinaisessa merkityksessä. Se on suunniteltu kestämään nyrkinkokoisten kappaleiden iskuja jopa 4,5 tonnin voimalla, Jonas Odermalm kertoo. Se muodostaa tasaisen pinnan puskurista akselille ja suojaa jäähdytintä sekä moottorin osia ”kiviltä ja männynkävyiltä”. – Vaikka ajat hiekkakasaan ja peruutat siitä pois, pohjapanssari ei mene tukkoon niin kuin juustohöylä, Bosse Franzon lohkaisee virnistäen.

Lue lisää maansiirtoautojen takailmajousituksesta

5
Maavara