Saját üzemanyag-fogyasztási tanácsadó mindössze havi 20 euróért
– ez a Fuel Advice

Számos üzemeltető tartja fontosnak a járművezető-továbbképzéssel kombinált üzemanyag-megtakarítás fontosságát – de nehéznek tartják ezek fenntartását. A hónapról hónapra történő tartós üzemanyag-megtakarítás elérése visszajelzést és tanácsadást igényel. Ehhez jelentős beruházásra volt szükség – eddig. A Fuel Advice egy új, előfizetéses szolgáltatása, amely kombinálja a legújabb forrásokat és egy üzemanyag-fogyasztási tanácsadó rendelkezésre állását. Ez azt jelenti, hogy az üzemeltetők rendszeres üzemanyag-fogyasztási tanácsadásban részesülhetnek, olyan kevés vagy olyan sok járműre, amennyire csak szeretnének – korlátlan ideig fenntartva üzemanyag-megtakarításaikat.

Takarítson meg akár 5%-ot

„A Volvo által nyújtott üzemanyag-fogyasztásra specializálódott tanácsadó és a Dynafleet tökéletes kombináció.”
„Lehetővé teszi, hogy az optimális eredmények érdekében oda koncentráljuk erőfeszítéseinket, ahová szükséges. Azt tapasztaltuk, hogy ha egy kijelölt munkatársunk foglalkozik ezzel, az biztosítja a járművezetők legjobb nyomon követését, illetve a legjobb eredményeket. Úgy gondoljuk, hogy a Fuel Advice segítségével jelentős gazdasági és környezetvédelmi előnyöket érhetünk el.”

Gitle Sande a norvég Magnus Nistad Transport ügyvezető igazgatója – a Fuel Advice-t alkalmazó első ügyfelek egyike.

ÍGY MŰKÖDIK
Ha a járművezetők elsajátították a szükséges üzemanyag-megtakarítási technikákat, a hosszú távú megtakarítást a rendszeres nyomon követés teszi lehetővé. Ezért biztosít a Fuel Advice személyre szabott elemzést minden előfizetéssel rendelkező járműre vonatkozó kimutatások formájában. A szolgáltatás működéséhez az üzemeltetőnek ki kell jelölni a Fogyasztás bajnokát: valakit, aki átnézi a Fuel Advice kimutatásait, és továbbítja a visszajelzéseket a megfelelő járművezetők felé. Ha az üzemeltető valamely kérdésben elakad, a kimutatásokat készítő Volvo szakértőhöz fordulhat további segítségért.

Fuel Advice szolgáltatás

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?
Az új szolgáltatás három részből épül fel: Üzemanyag-tanácsadás, Üzemanyag-gazdálkodási eszköztár és Üzemanyag-gazdálkodási támogatás. Természetesen a Dynafleet Fuel & Environment az adatok elsődleges összegyűjtésének előfeltétele.

Minden csepp számít

ÜZEMANYAG-TANÁCSADÁS – A TARTÓS MEGTAKARÍTÁSOK MOTORJA
A szolgáltatás központi része a járművezetők egyedi teljesítményének folyamatos elemzése. Az olyan vezetési technikák nyomon követése révén, mint a sebesség megválasztása, a motor és a fokozatok kihasználása vagy az alapjáraton töltött idő, mérőszámok állíthatók fel, és biztosítható az előrelépés. Minden hónapban szakértő tanács érkezik elektronikus kimutatások formájában arról, hogy az egyes járművezetőknek milyen lépéseket kell tennie. Ezáltal az üzemanyag-megtakarítási képességek szisztematikusan megtanulhatók és fenntarthatók – biztosítva az üzemeltető üzemanyag-megtakarításait. Azonnali figyelmet igénylő esetekben az Üzemanyag-tanácsadó bármikor küldhet figyelmeztető üzenetet a Fogyasztás bajnokának.

Fuel Advice elemzés

Flotta- és csoportáttekintéseket kap, illetve részletes kimutatásokat az egyes járművezetők teljesítményéről. A fejlődési területek azonosítása mellett üzemanyag-tanácsadója mindig örömmel válaszol üzemanyag-megtakarítással kapcsolatos kérdéseire.


A FOGYASZTÁS BAJNOKÁNAK ESZKÖZEI ÉS TÁMOGATÁSA
A Fuel Management Toolbox az elsődleges fórum, amelyen a Fogyasztás bajnoka segítséget és tanácsot kaphat. Iránymutatásokat tartalmaz a járművezetőkkel történő együttműködésre és a motiválásukra – valamint a célok kitűzésére és elérésére. Emellett sablonokat és eszközöket is tartalmaz, amelyek segítenek az eredmények vizualizálásában az érintettek számára. Amint pedig a kutatások új üzemanyag-megtakarítási lehetőségre derítenek fényt, azok megosztásra kerülnek a Toolbox-ban.

Ha a Fogyasztás bajnokának további segítségre van szüksége, a Fuel Management Support bővebb magyarázatot és válaszokat ad egyes kérdésekben. Itt különösen hasznos, hogy ugyanazzal a Volvo szakértővel beszélhet, aki elemezte üzemanyag-fogyasztási teljesítményét, és a tanácsot adta.