Az üzemeltetők akár 8 százalék üzemanyagot is megtakaríthatnak légterelőkkel

A Volvo teherautók még légterelők nélkül is jól ismertek piacvezető aerodinamikájukról. De tény, hogy a legtöbb Volvo teherautót gyárilag felszerelt légterelőkkel értékesítik, amelyek tovább csökkentik a teherautó légellenállását – és az üzemeltető üzemanyagköltségeit. A teljes Légterelő csomaggal ez az üzemanyag-megtakarítás elérheti a 8 százalékot.

every drop counts

MI A TURBULENCIA LÉNYEGE?
Az autópályán 80 km/h sebességgel haladó teherautó még tökéletesen nyugodt körülmények között is létrehozza saját ellenszelét. Maga a fülke rendkívül áramvonalas, de a pótkocsi típusától és méretétől vagy a felépítménytől függően jelentős turbulencia jöhet létre, amint a levegő elhagyja a fülkét és a pótkocsinak ütközik. A légterelők ezen terület légáramlásának optimalizálásával nagy mértékben csökkentik a turbulenciát, lehetővé téve, hogy a teherautó minimális ellenállással haladjon át a légáramon.

A Légterelő csomag három különféle típusú légterelőt tartalmaz: a tetőlégterelőt, az oldalsó légterelőket és az alvázburkolatokat. Tesztek kimutatták, hogy a tető- és az oldalsó légterelők önmagukban akár 8 százalékos üzemanyag-megtakarítást is eredményezhetnek. Az alvázburkolatokkal együtt ugyanezen tesztek már közel 9 százalékos üzemanyag-megtakarítási potenciált mutattak.

MENNYIRE ÁRAMVONALAS FLOTTÁJA?
A legtöbb, Volvo teherautókat használó üzemeltető már felfedezte a légterelők legalább néhány előnyét. Most pedig a teljes Légterelő csomag még több tengelytávolságú változatban rendelhető a Volvo teherautókhoz. A tetőlégterelők lehetnek fixek vagy állíthatók, a jármű magasságától, az alvázmagasságtól és a kerék méretétől függően.

A tesztek még azt is kimutatták, hogy az ideálisnál 5 centiméterrel alacsonyabbra vagy 10 centiméterrel magasabbra szerelt tetőlégterelő 1 százalékkal csökkenti a megtakarítási potenciált – jó ok a gyári felszerelésű légterelők mellett.
Every Drop Counts

 every drop counts

LÉGTERELŐ – EGY ÁTFOGÓ CSOMAG
A különböző fülkékhez egyedileg kialakított oldalsó és tetőlégterelők a fülkeválaszték valamennyi tagjához rendelhetők.

Az aerodinamikus kialakítású alvázburkolatok, amelyek tovább csökkentik a légellenállást, a következő tengelytávolságokhoz rendelhetők:

  • 4X2 VONTATÓ, RAD-A4, WB3700 & WB3800
  • 6X2 VONTATÓ, RADT-A8, WB3400 & WB3700
  • 6X4 VONTATÓ, RADD-A8, WB3400