Hybrid

Csendesen, a legerősebb hibrid megérkezett

Az első nehéz igénybevételre tervezett hibrid teherautó párhuzamosan alkalmaz dízel- és elektromos meghajtást, amellyel városi hulladékszállítási alkalmazásban akár 30 százalékkal csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás. De ez csak a dolog egyik fele. A dízelmotort induláskor és kis sebességnél elektromos motor helyettesíti, ami jobb gyorsítóképességet biztosít a járművezető számára - és csökkenti a zajszintet mindenki más számára.

BEVEZETÉS KIVÁLASZTOTT PIACOKON
2008 óta csendes valós körülmények közötti teszteket végeztek Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában. Az első 100 legyártott hibrid nehéz teherautó a következő piacokat célozza: Svédország, Norvégia, Finnország, Dánia, Nagy-Britannia, Franciaország, Ausztria, Svájc, Olaszország, Hollandia, Belgium és Luxemburg.

26 TONNÁNYI CSEND ÉS NYUGALOM
Városi területen végzett áruterítő és hulladékgyűjtő alkalmazásoknál érhető el a legnagyobb nyereség. Itt történik a legtöbb kissebességű elindulás és megállás, amikor az elektromos technológiával a legtöbb üzemanyag takarítható meg. Légterelőket is alkalmaznak az üzemanyag-fogyasztás javításáért. 26 tonna elérhető össztömeggel pedig a megtakarítások gyorsan összeadódnak.
“A gyakorlati teszten részt vett járművezetők visszajelzései megerősítik a hibrid technológia és a városi közlekedés tökéletes párosítását: A Volvo FE Hybrid gyorsan és csendesen közlekedik a városban - váratlan adalék ez az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás ilyen jelentős csökkenése mellett“
Lars Mårtensson, a Volvo Trucks környezetvédelmi igazgatója

every drop counts
Hybrid engine 
A Motor Drive System meghajtórendszer elemei az indítómotor, az elektromos motor és a generátor.
KIMAGASLÓ TECHNOLÓGIA
Az elektromos motor, vagyis a Motor Drive System, a 7 literes dízelmotor és az I-Shift automatizált sebességváltó között helyezkedik el. Ily módon a dízelmotor zökkenőmentesen működésbe léphet, ha a nagynyomatékú elektromos motor felgyorsult, és a kettő párhuzamosan működhet. A generátor segítségével a visszanyert fékezési energiát az elektromos motor meghajtására, illetve a lítium-ion akkumulátorok töltésére fordítja a rendszer - tehát nem szükséges további töltés.

A CO2-KIBOCSÁTÁS, AZ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS ÉS A VÁROSI ZAJ CSÖKKENTÉSE
Egy hagyományos dízelüzemű teherautóhoz viszonyítva áruterítő alkalmazásban akár 20 százalékkal is csökkenthető az üzemanyag-felhasználás. Hulladékszállító teherautóknál az üzemanyag-fogyasztás 20 százalékos csökkenése várható - vagy akár 30 százalékos, ha konnektorból tölthető tömörítő egységet használnak a jármű hajtásláncára kapcsolódó helyett. Ennek megfelelően a CO2-kibocsátás is akár 30 százalékkal csökkenthető. A jármű zajszintje a kezdeti gyorsítás során a felére csökkenhet.