A világ biztonságosabbá tétele

Vannak, akik a biztonság alatt azt értik, hogy vészhelyzetben meg kell védeni a vezetőt. Miszerintünk ez azonban csak egy része a teljes képnek.

A Volvo teherautók biztonságosságát természetesen állandóan és alaposan ellenőrizzük - laboratóriumainkban, tesztpályákon, és az utakon, ahol a teherautókat használják.

Nemcsak úttörő jelentőségű biztonsági innovációinknak köszönhető azonban, hogy mindig is sikerült a biztonsági munka élvonalában maradnunk. Hanem annak is, hogy a biztonság fogalmának tágabb értelmezésével szélesebb körben közelítjük meg a problémát: belefoglaljuk a személyes, a családi és az üzleti értékeket is.

Miszerintünk a biztonság az emberekért van, mindannyiunkért, Önért is. Alapítóink megfogalmazásában "A gépjármű embereket szállít, és emberek vezetik. Ezért a biztonságnak kell minden tervezőmunka alapelvének lennie."

Egy új Volvo teherautó megtervezésének első lépéseként két fő szempontból közelítjük meg a biztonságot: a balesetmegelőzés és a sérülésvédelem felől. A jobb oldali menü pontjai segítségével közelebbről is megismerkedhet ennek módjával.