Biztonság, szemtől szemben

A nehéz tehergépjárművek gyártói közül a Volvo vezette be a világon elsőként, 1994-ben a vezetőoldali légzsákot.
A légzsák gázzal töltött párna, amely a kormány agyában található, és frontális ütközés esetén nagyon gyorsan felfúvódik, megvédve ezzel a vezetőt az ütközés erőhatásaitól.

A mi légzsákunk, kialakításának köszönhetően, megvédi a vezető fejét és mellkasát attól, hogy az a kormánykeréknek, a műszerfalnak vagy a szélvédő felső részének ütközzön. Csak súlyos frontális ütközés esetén lép működésbe, ha a vezető felsőteste további védelemre szorul.

 

 A következőképpen működik: A jármű törzsébe szerelt szenzorok bizonyos típusú frontális hatásokra reagálnak, és működésbe hozzák a légzsákot. A felfúvó szerkezet egy pillanat alatt nagy mennyiségű forró nitrogéngázt pumpál a párnába, amitől az a másodperc törtrésze alatt felfúvódik. A párna felfogja a vezető fejének és felsőtestének impulzusát. Egy másodperccel később a gáz gyorsan kiszivárog a zsákon levő apró lyukakon keresztül, hogy ne akadályozza a vezetőt a mozgásban.
 
Megjegyzés: A légzsák csak akkor tudja kifejteni a hatását, ha mindig be van csatolva a biztonsági öv. A légzsák rendeltetése, hogy a biztonsági övvel együtt fejtse ki hatását, nem pedig az öv helyett.