A teherautók károsanyag-kibocsátása

A teherautók károsanyag-kibocsátása

Egy fényes jövőért
Egy teherautó környezetkárosító hatása elsősorban a kipufogógázokból ered. Ezért végigjárjuk a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó kutatások és fejlesztések útját: a környezetbarát technológiák élvonalába tartozunk.

Hatékony kipufogógáz-utókezelés
A dízelmotorok rendkívül energiahatékonyak. Az égés magas hőmérsékleten, légfelesleg mellett megy végbe, biztosítva, hogy az égés csaknem tökéletes legyen. A szénhidrogének és a szén-monoxid szintje alacsonyabb, mint a benzinüzemű (Otto) motoroké.

Másrészről, a dízelmotorok több nitrogén-oxidot és részecskét bocsátanak ki az Otto-motoroknál. Az égés ellenőrzésével szabályozható a szénhidrogén/szén-monoxid és a nitrogén-oxidok kibocsátásának egyensúlya.

Az üzemanyag minősége
A dízelüzemanyag nagyobb fűtőértékű a benzinnél, viszont több ként és aromás szénhidrogént tartalmaz. Napjainkban kis kéntartalmú üzemanyag is kapható, például Svédországban, Finnországban és Nagy-Britanniában.

Tisztítási eljárások
Sokféle módszerrel csökkenthető a károsanyag-kibocsátás. A szűrők vagy részecskegyűjtők csökkentik a kibocsátott részecskék mennyiségét, miközben a katalizátor szabályozott körülmények között, hatékonyan égeti el a kipufogógázokat.
 
A dízel részecskeszűrő készlet az Euro 2-es és Euro 3-as motorral rendelkező teherautókra is felszerelhető, így környezetvédelmi területeken is lehetővé teszi számukra a közlekedést.
 
Hatékonyan csökkenti az egészségre káros anyagok - szén-monoxid, szénhidrogének és koromrészecskék - jelenlétét a kipufogógázban. A zárt szűrő 80-95 százalékkal csökkenti az egészségkárosító anyagok kibocsátását, változatlan motorteljesítmény mellett.

Emellett új motortechnológiák is léteznek az előírások teljesítésére. Bizonyos piacokon a kipufogógáz-visszavezetés (EGR) és a szelektív katalitikus redukció (SCR) párhuzamosan van jelen.