A fülkék biztonsága

A fülkék biztonsága

Ütközésálló fülkék
A leggyakoribb balesettípus a teljes frontális ütközés vagy a felborulás. Ilyenkor, valamint más olyan balesetekben, ahol a vezetőfülkének egy külső tárgy ütközik, az a fülke elsődleges feladata, hogy hátrafelé továbbítsa az energiát. Ennek az a célja, hogy fülkén belül elég hely maradjon a benne tartózkodók számára a túléléshez.

A Volvo Trucks-nál tesztek egész során próbáljuk ki fülkéinket, beleértve a frontális ingatesztet is. Emellett valamennyi fülke megfelel a svéd fülkeszilárdsági előírásoknak - amely a legszigorúbb a világon.

Elnyelve az ütközés erejét
Baleset esetén roppant erőhatások lépnek működésbe. Az Ön testére nehezedő erő valószínűleg legalább kétszerese teljes testsúlyának. Ezért a fülke belsejének el kell nyelnie az energiát, hogy engedjen az emberi test által rá kifejtett hatásnak.

 

A műszerfal és a kormánykerék valamennyi fülkénkben energiaelnyelő kialakítású, akárcsak a térdmagasságban található kárpitok. Továbbá valamennyi kárpitelem lángálló anyagokból készül.

Mindemellett a belső kiegészítőket, mint például a mikrohullámú sütőt vagy a kávéfőzőt is úgy tervezték, hogy szilárdan csatlakozzanak a fülke szerkezetéhez. Ennek következtében még ütközés vagy vészfékezés esetén sem mozdulnak el a helyükről.