Az új Volvo FE

Az Ön sokoldalú munkatársa, amely kiemelkedő vezethetőséget és első osztályú termelékenységet kínál.

4×2-es vontató; 4×2-es, 6×2-es vagy 6×4-es merevalváz

D8K (250, 280 vagy 320 LE)
Kíméletesebb jelenlét
Kíméletesebb jelenlét

Az általuk végzett munka természetéből adódóan az új Volvo FE-hez hasonló városi áruterítő és kiszolgáló teherautóknak el kell vegyülniük a városközpontok lakosságával. Ennek minimális környezetkárosító hatás melletti biztosításában a műszaki fejlesztések, a támogató szolgáltatások, valamint a vállalati felelősség egyaránt szerepet játszanak.

A demográfiai trendek azt mutatják, hogy minden eddiginél többen élünk városokban vagy városias környezetben. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre nő az igény az ilyen területeken belüli szállítások iránt, és az áruterítő teherautók mindannyiunkra hatást gyakorolnak nap, mint nap. Ezt szem előtt tartva a Volvo Trucks proaktív és széleskörű hozzáállással közelíti meg környezetvédelmi felelősségét.

Többet kihozni kevesebből

Elköteleztük magunkat teherautóink és tevékenységeink környezetkárosító hatásainak tartós csökkentése mellett. Az elmúlt húsz év során a Volvo teherautók által kibocsátott légszennyező anyagok mennyisége több mint 90%-kal csökkent. Ugyanezen időszak alatt az átlagos üzemanyag-fogyasztás 90% 20%-kal csökkent. Ezek az adatok azonban nem megnyugvással töltenek el minket, sokkal inkább új megoldások keresésére inspirálnak. Tovább fejlesztjük az új Volvo FE-nél is alkalmazott SCR utánkezelő rendszert, valamint hibrid és metán-dízel hajtásláncainkat. A teherautó emellett teljes körű Euro 6-os motorpalettát kínál, az üzemanyag-fogyasztás növekedése nélkül, hosszabb szervizintervallumok mellett.

Kis lépések, nagy változások

Az olyan optimalizált teherautók tervezésével és gyártásával párhuzamosan, mint az új Volvo FE, felismertük, hogy a járművek vezetési módja és karbantartása éppen annyira meghatározó tényező. A kínálatunkban szerepel például a Fuel Advice, illetve járművezető-továbbképzési programok, valamint olyan meghatározó szolgáltatások is, mint flottakezelő rendszerünk, a Dynafleet, illetve a világhírű I-Shift sebességváltó és annak feladatorientált szoftvercsomagjai. Ezek az intézkedések együttesen segítenek a legtöbbet kinyerni minden egyes csepp üzemanyagból, minimális környezetkárosító hatás mellett.

A felelősség házon belül kezdődik

Nem pusztán maguk a teherautók határozzák meg teljes környezetvédelmi teljesítményünket. A teherautók gyártásának módja és a választott eljárások szintén fontos szerepet játszanak ebben. 2003 és 2008 között harmadával csökkentettük a gyártáshoz szükséges energia teherautónkénti mennyiségét, és 2008-ban megnyitottuk az első széndioxid-kibocsátás szempontjából semleges üzemünket Gentben – a világon elsőként, és itt készül az új Volvo FE is. Büszkék vagyunk továbbá a világ első klímaváltozási szempontból semleges kereskedésünkre az olaszországi Veronában.

Számítsa ki teherautójának környezetre gyakorolt hatását – kattintson ide

10
Környezettudatosság