Új termékjellemzőkkel felruházva. És térrel.

A függőleges A-oszlopok minden eddiginél tágasabbá teszik a fülkéket. Ennek a térnek pedig minden részét arra tervezték, hogy fokozza a járművezető kényelmét – attól a pillanattól, amikor beül a kormány mögé addig, amíg fel nem kel az ágyról. Így holnap is jó munkát végezhet.

Üdvözöljük új munkahelyén!

Emberméretű belmagasság ikon

Emberméretű belmagasság.

Akár 18 cm-rel magasabb a korábbi Volvo FH fülkéknél. Hacsak Ön nem profi kosárlabda-játékos, itt bőséges fejteret talál. 220 cm a legnagyobb fülkében, a Globetrotter XL-ben.

Nézze meg a fülkék teljes specifikációját

I-ParkCool, integrált állóhelyzeti hűtés

Beépített állóhelyzeti hűtés.

Kiemelkedő hűtési teljesítmény a beltér vagy az aerodinamika csorbulása nélkül. Az I-ParkCool a teljesen új integrált állóhelyzeti hűtés, amely kellemes alvást biztosít Önnek éjszaka, és üzemanyagot takarít meg napközben.

Bővebb információk az I-ParkCool-ról

 

Egy plusz köbméternyi tér

Plusz egy m3 tér.

A fülkék tágasnak érződnek. És azok is. A Globetrotter XL fülkében a kiegyenesített A-oszlopok, az alacsonyabb motorsátor és a magasított tető egy teljes köbméterrel, vagyis 12%-kal növeli a belteret.

 

Teljeskörűen állítható kormánykerék

Hátkímélő kormánykerék-állítás dönthető kialakítással.

A minden irányban állítható, 20 fokos döntési lehetőséget kínáló kormánykerék kényelmesebbé teszi a vezetést. Könnyen félrehajtható be- vagy kiszálláskor. Kényelmesen szabályozható egy lábpedál segítségével.

 

Tárolóhely

Rengeteg hely az úti holmiknak.

300 literrel növeltük a tárolási kapacitást. A tágas elülső, ágy alatti, hátsó és külső tárolórekeszek az Ön igényeihez igazíthatók, és kisebb tárgyak kényelmes tárolására szolgáló számos különböző tárolóval egészíthetők ki.

 

Ergonomikus műszerfal

Új, korszerű és ergonomikus műszerfal.

Az új, lágyan ívelt műszerfal nem csupán tetszetős. Úgy tervezték, hogy ergonomikus és kényelmes vezetési pozíciót nyújtson, miközben valamennyi gomb, műszer és tárolóhely könnyen elérhető.

Bővebb információk a műszeregységről

Elektronikus vezérlésű légkondicionáló

ECC levegőminőség-érzékelőkkel.

Elektronikus légkondicionáló első osztályú légbefúvókkal és számos érzékelővel, illetve szűrővel, amelyek kezelik a levegőt, mielőtt beszívná azt a tüdejébe. Az eredmény példa nélküli levegőminőség, jobb jégtelenítés és huzatmentes környezet.

 

Szélesebb alsó ágy

Szélesebb ágy alváshoz vagy pihenéshez.

Nem kell szűkölködve aludnia. Az alsó ágy 40 mm-rel szélesebb lett a fejrésznél, és 55 mm-rel a középső szakaszán. Egy igazán széles lehajtható ágy is található. A fejrész pedig akár 55°-os szögig megdönthető.

 

Elektromos szárítószekrény

Elektromos szárítószekrény.

Gyors módszer ruhái, törölközői és cipői szárítására. A felső ágyra vagy a fülke falára szerelhető. Energiatakarékos, csendes és félrehajtva könnyen tárolható.

 

Tetőablak vészkijárat

A határ a csillagos ég.

A tágasság érzete mellett a sötétített üvegtető a legszebb vészkijárat, amit valaha látott. Napellenzőket és szúnyoghálót tartalmaz, továbbá elektromos működtetésű tetőablakkal is ellátható.
Plusz 4 cm a kormány és a hasa között.
Ne szorongjon a kormány mögött. Az ülés állítási úthossza világszínvonalú – nem kevesebb, mint 24 cm hosszirányban. Ez 4 cm növekedést jelent a korábbi Volvo FH-hoz képest.

Elektronikus távirányítású kulcs.

Több, mint egy kulcs. Adott távolságból zár vagy nyit. Bekapcsolja a világítást a fülke biztonságos megközelítéséhez. Ha pedig veszélyben érzi magát, csak nyomja meg a pánik gombot a kürt működtetéséhez.

Audió, lehetőségekkel.
Bármit is akarjon hallgatni, az audió rendszer nem állja útját. Mp3, wma vagy iTunes m4a? CD-kről, USB stickről, iPodról vagy a vonalbemeneten keresztül? Bármi lehetséges. Egészítse ki egy 400 wattos mélysugárzóval egy kis plusz erőért.

Továbbfejlesztett belső világítás.
13 energia-hatékony és erőteljes fényforrás gondoskodik a fantasztikus belső világításról. Ezek mindegyike könnyedén vezérelhető három előre beállított fokozatban vagy a fényerőszabályzóval. Sötétben vezetve – kapcsoljon át piros világításra, hogy ne rontsa éjszakai kilátását.

Hely az alcolock számára.
Az alkoholnak nincs helye a forgalomban. Ezért van azonban az alcoloknak. Szereltesse be gyárilag Volvo FH-jába, és küldjön egyértelmű üzenetet ügyfeleinek arról, milyen komolyan is veszi a közlekedésbiztonságot.
Maradjon ágyban.
A továbbfejlesztett alváspanel lehetővé teszi a belső világítás, az ébresztő, az állóhelyzeti fűtés, az állóhelyzeti hűtés, az audió rendszer, az ablakok, a tetőablak és a zárak működtetését. Mindezt anélkül, hogy ki kellene kelnie az ágyból.

Elektronikus rögzítőfék.
Az elektronikusan vezérelt rögzítőfék egy könnyen elérhető kapcsolóval kezelhető a műszerfalon. A kulcs kivételekor automatikusan működésbe lép, elinduláskor pedig – az EBS kis segítségével – automatikusan kiold.

19"-os TV-hez előkészítve.

A Volvo FH gyárilag előkészíthető TV-készülék beszerelésére – kompletten, tartókkal, antennával és csatlakozókkal a tápellátás, illetve a TV-jel számára, továbbá a TV és az audió rendszer csatlakoztatására szolgáló külső bemenettel.

Egy kényelmes utazás.
Új hátsó fülkefelfüggesztések. Új kormánymű-elhelyezés. Új elülső geometria. Új motorfelfüggesztés. És sok egyéb. Számos lépést tettünk a menetkényelem fokozása érdekében. Azt kell mondanunk, az eredmény igen kellemes.

Tiszta víz mindenhol.
Nem kell messzire mennie, ha tiszta vizet szeretne. A külső tárolórekesz egy 7 literes, csappal ellátott tartályt tartalmaz.