I-See. Most minden útra érdemes emlékezni.

Takarítson meg 5% üzemanyagot I-See-vel

Csökkentse akár 5%-kal üzemanyag-fogyasztását. Csak használja a sebességtartó automatikát.

Kombinálja az I-Shiftet és a GPS-t egy intelligens sebességtartó automatikával, és megkapja az I-See rendszert. Ez egy egyedülálló rendszer, amely megtanulja az út domborzati viszonyait, és eltárolja azokat egy központi adatbázisban. Tudását a menet közben automatikusan hasznosítja, hogy üzemanyagot takarítson meg – akár 5%-ot egy út során (ha az I-Cruse egész idő alatt be van kapcsolva).

I-See felhő funkció

Bármerre is járjon,
segítséget kaphat a felhőből.

Az I-See nem bízik a térképekben. Mivel a valóság sokkal pontosabb, inkább eltárolja a konkrét emelkedőket. Emellett ma már nem kell megtennie egy útvonalat, hogy elkezdhessen azon üzemanyagot megtakarítani. Az I-See új változata minden emelkedőt eltárol egy adatbázisban, amelyet bármely teherautó ingyenesen használhat. Ha valaki korábban már megtette az adott útvonalat, az I-See letöltheti az adatokat és haladéktalanul elkezdheti az üzemanyag-megtakarítást. Így már új Volvo FH-jének legelső útján is megtakarítást érhet el.


Így működik

Így működik az I-See

1. Az emelkedők előtt: nekirugaszkodás.
Ha az I-See tudja, hogy emelkedő közeleg, hagyja, hogy a sebesség a felső sebességhatár megközelítéséig növekedjen és a jármű lendületet szerezzen. A teherautó tovább maradhat magasabb sebességi fokozatban.

2. Az emelkedőkön: tartózkodás a visszakapcsolástól.
Kapaszkodás közben az I-See eltárolt tudását felhasználva elkerüli a szükségtelen visszaváltásokat a csúcs felé haladva. Egyenletesen haladhat a csúcs felé anélkül, hogy alacsonyabb sebességi fokozatban üzemanyagot pazarolna.

3. A csúcson: nyugalom.
Lejtőhöz közeledve az I-See távol tartja a teherautót a szükségtelen gyorsítástól.

4. A lejtő előtt: átgurulás.
Közvetlenül a lejtő előtt a hajtáslánc átmenetileg szétold, lehetővé téve a teherautó gurulását. Ez energiát takarít meg, és minimálisra csökkenti a fékezési igényt.

5. A lejtőkön: fékezés időben.
Az I-See tudja, mikor ér véget a lejtő. Így a lejtőn sebességet nyerve már jó időben működésbe hozhatja a motorféket – ahelyett, hogy hirtelen a lejtő végén tenné – és felkészül a következő domborzati elemre.

6. A völgyekben: egy kis plusz lendület.
Ha egy lejtőt közvetlenül emelkedő követ, az I-See igazán elemében érzi magát. Hagyja gurulni a teherautót, sebességet és lendületet szerezve az emelkedő könnyebb megmászásához.