I-Shift sebességváltó

I-Shift. Felejtse el a sebességváltót. Csak vezessen!


I-Shift fokozatválasztó

Tehermentesíti Önt. És hagyja bal lábát pihenni.

Az I-Shifttel valódi élmény a vezetés. A kuplungpedál nélkül biztonságosan hátradőlhet, és a másik kettőre koncentrálhat. Az I-Shift beépített intelligenciáját felhasználva mindig gyorsan és automatikusan kiválasztja a megfelelő fokozatot. A szoftver pedig olyan kapcsolási készségeket biztosít, amelyekre még a legjobb sofőrök sem képesek. Ha mégis nagyobb befolyást szeretne, megteheti. A fokozatválasztón elhelyezett gombokkal közbeléphet, és kézzel is kapcsolhatja a fokozatokat.

I-Shift dash-mounted gear control

Egy váratlan opció. I-Shift fokozatválasztó kar nélkül.

A Volvo FH lehetőséget kínál arra, hogy megszabaduljon a fokozatválasztó kartól, és négy, a műszerfalon elhelyezett kapcsolóval váltsa fel azt.

Az így felszabaduló értékes hely megkönnyíti a mozgást a fülkében.

Takarítson meg üzemanyagot az I-Shifttel

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek! Azonnal befolyik a pénz.

Az I-Shiftet üzemanyag-megtakarításra tervezték. Először is csekélyek a belső veszteségek – valójában kisebbek, mint a manuális sebességváltóknál. De igazából az elektronika jelenti a különbséget. Economy üzemmódban haladva minden fokozatváltás pontosan időzítve történik, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen

És akkor ott van még az I-Roll. Ez egy egyedülálló termékjellemző, amely lejtőn haladva automatikusan lekapcsolja a motort, hogy a teherautó lendületét használja üzemanyag helyett. És az eredmény? Akár 2%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás.

I-See az I-Shifthez

I-See. Nincs többé ismeretlen út.

Az I-See szó szerint egy lépéssel tovább viszi az I-Shift intelligenciáját. Ez egy forradalmi szoftverjellemző, amely a beépített GPS előnyeit kihasználva memorizálja a megtett utat, és eltárolja az adatokat egy központi adatbázisban, így más teherautók is felhasználhatják azokat. Ezen információk felhasználásával az I-Shift nem csupán az éppen leginkább megfelelő fokozatot választhatja ki, hanem az elkövetkező domborzati viszonyokra is felkészül. Mintha egy tapasztalt navigátora lenne, aki fejből ismeri az út minden centiméterét. Az I-See akár további 5% üzemanyagot is megtakaríthat (végig bekapcsolt I-Cruise esetén). 

Bővebb információk az I-See-ről.

 

I-Shift HD

Ha a dolgok igazán nehézre fordulnak, a nagy igénybevételre szánt I-Shift megkönnyíti azokat.

Ha igazán nehéz szállításokat végez hegyvidéki területen, szerencsésnek érezheti magát.

Most az Ön számára is elérhetővé vált az I-Shift, az Ön saját igényeihez igazítva, egy olyan I-Shift sebességváltót kínálva, amely tökéletesen alkalmas rönkszállításhoz, építőipari megbízásokhoz vagy más nehéz alkalmazásokhoz.

Így működik az I-Shift

Így működik.

Talán furcsának tűnhet. Az I-Shift, a modern sebességváltók jelképének felszíne alatt egy régimódi, szinkronizálatlan manuális sebességváltó rejlik. (A kompakt felépítés és a csekély belső veszteségek miatt.) De természetesen ennél sokkal több az I-Shift. A titok az intelligens elektronikus vezérlőegységben rejlik. Ez felel a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat kezelő pneumatikus rendszer vezérléséért. A jármű sebességéről, gyorsulásáról, tömegéről, az út meredekségéről, a szükséges nyomatékról és számos egyébről folyamatosan érkező információk begyűjtésével a vezérlőegység minden egyes fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. Közvetlenül a motorral is kommunikál, amely a gyors és kényelmes váltás érdekében szabályozza a fordulatszámot, illetve a motorfék teljesítményét.

Az I-Shift kínálata

 

Típus Legmagasabb fokozat Motornyomaték (Nm) Megengedett szerelvényössztömeg (tonna)
AT2412E Direkt 2400 44
AT2612E Direkt 2600 60
ATO2612E Gyorsító 2600 60
AT2812E Direkt 2800 44/52
ATO3112E Gyorsító 3150 60
ATO3512E Gyorsító 3550 60

 

Milyennek szeretné I-Shiftjét?

A szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön üzemeltetési körülményeihez igazítsa az I-Shiftet.

I-Shift szoftver – Distribution & Construction

Distribution & Construction
A sebességváltó működését az áruterítő és építőipari feladatokhoz igazítja. Olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a gépkocsivezető számára az elindulást, illetve a szűk helyen történő manőverezést.
I-Shift szoftver – Long Haul & Fuel Economy

Long Haul & Fuel economy
Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ezek különösen alkalmassá teszik a programcsomagot a nemzetközi fuvarozási feladatokra.

 
I-Shift szoftver – Long Haul & Fuel Economy I-See-vel

Long Haul & Fuel Economy I-See-vel
Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Long Haul & Fuel Economy csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében. 
I-Shift szoftver – Heavy Duty Transport

Heavy Duty Transport
Optimalizálja az I-Shift sebességváltót a nagy szerelvénytömeghez (>85 tonna).
I-Shift HD with I-See

Heavy Duty Transport I-See-vel.
Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Heavy Duty Transport csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében. 

Tekintse meg a csomagok teljes tartalmát