A fülke alatt ez egy versenyautó

Az autóversenyzés világa inspirálta új I-Shift Dual Clutch-ot, mely új mércét állít fel a vezethetőség terén. Most első alaklommal kerül alkalmazásra ilyesfajta sebességváltó-technológia nehéz haszonjárműben. „Egyszerűen varázslatos érzés” – mondja Björn Lyngsö, az I-Shift Dual Clutch projektvezetője. „Mindig elérhető a hajtóerő.”

Egy kettős tengelykapcsolós sebességváltóval sokkal gyorsabban válthatók a fokozatok. A tengelykapcsolók egymással párhuzamosan dolgoznak, egy fokozatot állandóan kapcsolva tartva. „Mintha két I-Shift sebességváltó lenne, amelyek a másodperc tört része alatt váltanak fokozatot. Amikor első fokozatba kapcsolva elindul, a második fokozat már a helyén van” - magyarázza Björn Lyngsjö. „Egyszerűen csak puhán és csendesen megtörténik a váltás.”

Vezető innováció

A Volvo sebességváltós csapata az elismert I-Shifthez kifejlesztett technológiára építkezett. „Ezúttal egy lépéssel tovább mentek, teljesen egyedülálló termékjellemzők hozzáadásával egy új sebességváltót alkotva. Jobb vezethetőséget, kényelmet és a power-shift fogalmát biztosítva Önnek. A rendkívül kompakt kialakítás mindössze 120mm-rel nagyobb elődjénél, és az üzemanyag-fogyasztás sem szenvedett csorbát. Ugyanannyi, mint az I-Shifttel” – mondja Astrid Drewsen, hajtáslánc termékmenedzser.

Ha ezt az újdonságot a Volvo legerősebb D13-as, Euro 6-os motorjával párosítjuk, egy „igazán jó kombinációt kapunk” – magyarázza Astrid Drewsen. „Az erőforrás már alacsony fordulatszámtól 2600 Nm nyomatékot biztosít, amit folyamatosan továbbít a kerekek felé. Minden helyzetben.”

Élvezze a vezetést

Ez az állandó erő- és nyomatékleadás simább haladást biztosít lejtmenetben, hegymenetben, vagy bármilyen terepen. „Az I-Shift Dual Clutch a legokosabb és leghatékonyabb fokozatváltási módot választja. A gazdaságosság érdekében átugorhat fokozatokat. Majd amikor szükséges, visszakapcsol. Ez rendkívül gyorsan és simán, szinte észrevétlenül történik. Megszakadás nélküli erőleadást biztosítva” mondja Drewsen.

"Nem okoz gondot a fokozatváltás egy kanyar közepén – a vonóerő egész idő alatt rendelkezésére áll. A tesztsofőrök egyike úgy jellemezte, mintha a meghajtott kerekek az úthoz lennének tapasztva.” – teszi hozzá Björn Lyngsö.

A tapadás és a gyorsulás szintén javult, a körforgalmakban és a piros lámpáknál még nehéz rakománnyal is. „Gyorsan növelheti a sebességét, később pedig könnyedén tarthatja az egyenletes tempót egész úton, még ha sok emelkedőt is kell leküzdenie. Ez jobb termelékenységet jelent” – mondja Björn Lyngsö.

Boldog Járművezető. Boldog Teherautó

Nehéz helyzetben, hegymenetben és nedves erdei talajon is nyugodt lehet. „A hajtóerő közvetlenül továbbítódik a kerekekre, minden pillanatban, minimálisra csökkentve a megcsúszás vagy a tapadás elvesztésének kockázatát. Olyasvalami ez, ami egyébként megterhelő biztonsági kérdést jelenthetne a járművezető számára. Az I-Shift Dual Clutch jóvoltából ehelyett nyugodt maradhat a járművezető, és az ilyen helyzetekben is kényelmesen, az irányítás teljes birtokában haladhat” – mondja Astrid Drewsen.

A legkedvezőbb fokozatváltási mód kiválasztásával a teherautóra háruló általános igénybevétel csökkentését is elősegíti. „Finoman bánik a hajtáslánccal és a járművel. Csökkentve ezzel a teherautó kopását és elhasználódását” – teszi hozzá Astrid Drewsen.

„Az új I-Shift Dual Clutch a legokosabb és leghatékonyabb fokozatváltási módot választja”

„Mintha egy személyautót vezetne”

Két világújdonság magasabb szintre emeli a kezelhetőséget. A független első felfüggesztés és a fogasléces kormánymű révén a Volvo FH olyan képességekhez jutott, ami korábban csak a személyautókat jellemezte.

Egy teherautót nehéz lehet a sávban tartani szűk, egyenetlen utakon. „Egy személyautót azonban gyakran könnyebb irányítani ugyanazon az úton. A járművezető sokkal alacsonyabban ül, és nagyobb biztonsági tartalékokkal rendelkezik” – mondja Niklas Fröjd, a Volvo járműdinamikai specialistája. A személyautónak más előnye is van – a független felfüggesztés. Az autó valamennyi kereke saját tengellyel rendelkezik, így egymástól függetlenül foroghatnak.
 
„A teherautókon egy pár kerék osztozik egyazon tengelyen. Tehát az egyik kerék nagyobb mértékben befolyásolja a másik mozgását” – magyarázza Niklas Fröjd. Az új Volvo FH kissé kiegyenlíti a dolgokat. Válassza a Volvo új független első felfüggesztését (IFS) és olyan kezelhetőségi tulajdonságokhoz jut, amelyek messze felülmúlják bármelyik más nehéz haszonjárművét.
 
„A személyautós vezetési érzés alapfelszerelés valamennyi új Volvo FH teherautónál. De az IFS még egy lépést tesz előre. A teherautó kevésbé dől a kanyarokban, és úgy halad át az egyenes szakaszokon, mint a nyíl, még ha hepehupás is az út” – mondja Niklas Fröjd.

Még pontosabb kezelhetőség

Az IFS az előfeltétele egy másik világújdonságnak a nehéz teherautók kategóriájában – a fogasléces kormányműnek. Ez a személyautó-iparban domináns technológia javítja a kormányozhatóságot és az útfelülettel fennálló kapcsolat érzését. A kormánykerék elfordításakor egy fogasléces kormányművel szerelt jármű esetében a kerekek azonnal reagálnak. „Soha nem volt csekélyebb a különbség egy teherautó és egy személyautó vezetése között” – mondja Stefan Axelsson, aki az új kezelhetőségi jellemzőket kifejlesztő csapat vezetője a Volvónál. A kezelhetőséggel kapcsolatban gyakran megfeledkezünk arról, hogy az miként befolyásolja a járművezető hatékonyságát és végeredményben a vállalat életképességét. „A jó kezelhetőségi jellemzők kevésbé megerőltetővé teszik a vezetést. Ez segít a járművezetőnek ébersége megőrzésében és a biztonságos vezetésben” – mondja Stefan Axelsson. „Emellett egy friss járművezető jobban képviseli a vállalatot, amikor megérkezik az ügyfélhez az áruval.

Valamennyi új Volvo FH-nak javult a stabilitása és a kezelhetőségi pontossága

Jobb oldaldőlési stabilitású fülke, és gondosan kiegyensúlyozott lengéscsillapítás a fülke és az alváz számára egyaránt. Ezek a fő tényezők állnak a dőlési stabilitás 50 százalékos javulása mögött, amely valamennyi új FH fülkében megtapasztalható.
 
„Jó példa erre a fülke hátuljánál található felfüggesztő rugók. Ezeket 25 centiméterrel távolabb kerültek egymástól, ami jelentősen javítja a fülke dőlési stabilitását” – mondja Stefan Axelsson. A fülke jobb stabilitása az első és a hátsó felfüggesztés új kialakításával és geometriájával együtt jobb iránytartási stabilitást is biztosít az új teherautó számára.
 
Mindez a fokozott pontosság és irányíthatóság érzését nyújtja a járművezető számára, biztonságosabbá és kevésbé fárasztóvá téve a vezetést. „Mindenki nagyon büszke az eredményre, aki részt vett az új úttartási jellemzők fejlesztésében” – mondja Niklas Fröjd és Stefan Axelsson.

Több info.
2
Vezethetőség