A családhoz tartozik. Kétségek nélkül.

A Volvo Trucks-nál hiszünk abban, hogy a Volvo járműcsalád valamennyi tagját megilleti a jellegzetes személyiség. Ez a Volvo FL fülkéjének külsején is látható, a lehető legpozitívabb módon. A legkisebb testvér pimasz, lelkes – de mindeközben összetéveszthetetlenül a Volvo Trucks járműcsalád része. Ez biztonságot, teljesítményt és megbízhatóságot jelent. Mindezt begöngyölve egy igazán jól kinéző csomagba.


Volvo FL homlokrész

Egy kilométerről észrevehető.

A jellegzetes V-formájú LED világítás, valamint az elülső hűtőrács csak néhány a Volvo FL külső ismertetőjegyei közül. A tekintélyt parancsoló Volvo vas embléma magasabbra került a jármű elején, közelebb a járművezetőhöz.

Tekintse meg a fülkespecifikációkat


Robusztus és biztonságos

Robusztus, biztonságos külső kialakítás.

Elvárásainak megfelelően a Volvo FL a legszigorúbb teszteken esett át annak biztosítása érdekében, hogy a világ legbiztonságosabb járműve legyen a maga nemében. A legmagasabb szintű közlekedésbiztonságot garantáljuk, amit alátámaszt az is, hogy teherautóinkat alávetjük az egyedülálló svéd ütközési tesztnek. Ez a legszigorúbb biztonsági teszt a világon, és a különféle balesetek során tapasztalt keletkező erőhatások alapján fejlesztették ki.


Üzemanyag-megtakarítás

A kisebb légellenállás üzemanyagot takarít meg.

A Volvo FL külseje a kisebb légellenállás érdekében aerodinamikus és finoman ívelt kialakítású. Az üzemanyag-megtakarítás mellett ez az általános vezethetőséget is javítja.


4x4 csíkok

Tegye keményebbé megjelenését

Ha azt szeretné, hogy 4×4-es teherautója kitűnjön a tömegből, díszítse fel a fülkét ezekkel a 4×4 csíkokkal, amelyeket kifejezetten az új Volvo FL-hez terveztek! Ez biztos módszer annak kimutatására, hogy Volvo FL nem szokványos darab.


Elülső aláfutásgátló

Az aláfutásgátlás életeket ment.

A Volvo az elülső aláfutásgátló úttörőjeként jóval azelőtt vezette be a rendszert, hogy az kötelezővé vált volna. Az elülső és a hátsó aláfutásgátló a közlekedők maximális biztonsága érdekében megakadályozzák, hogy baleset esetén a kisebb járművek a teherautó alá szoruljanak.


Volvo FL fellépő

Könnyű be- és kiszállás.

A be- és kiszállások fáradalmainak minimalizálása érdekében a fülke fellépője a legkönnyebben megközelíthető szögben áll. Továbbá csúszásgátló bevonattal, opciós fellépő világítással és könnyen elérhető kapaszkodókkal készül, amelyek segítik a járművezetőt.

Bővebb információk az FL fellépőjéről


Volvo FL elülső hűtőrács

Elülső hűtőrács – dizájn és funkcionalitás egyben.

A hatásos, fekete méhsejt mintázatú elülső hűtőrács hatékonyabb légáramlást tesz lehetővé, ami elősegíti a motor jobb hűtését és az utánkezelési folyamatot.

Bővebb információk az FL dizájnjáról
Külső galéria