Volvo FE vezetés

Erő és teljesítmény – tökéletes keverékben.

Bármi legyen is a feladat – ha városi szállításról van szó, a Volvo FL elvégzi a munkát. Időben, minden alkalommal. A teherautó hatékonysága és megbízhatósága az FL hajtásláncában rejlik – üzemanyag-hatékony Volvo motorok és az elérhető legjobb sebességváltók kombinációjában, amelyek illeszkednek az Ön követelményeihez.

Motorok:

  • D5K (210 vagy 240 LE)
  • D8K (250 vagy 280 LE)
Sebességváltók:
  • I-Sync (6 fokozat)
  • Manuális (6 vagy 9 fokozat)
  • Automatikus (6 fokozat)
Hátsó tengelyek:
  • Három gondozásmentes, differenciálműves, szóló tengely 8,5 és 11,5 tonna közötti teherbírással.
  • Differenciálmű (3 típus)
  • Kerékagy-áttétel (a Volvo FL 4×4-hez)
Tekintse meg a teljes hajtáslánc-specifikációt

 


Euro 6

Üzemanyag-hatékony. Nyomatékos. És Euro 6-os.

A szigorú európai károsanyag-kibocsátási szabványok szabályozzák a dízelmotorok által kibocsátott szennyező anyagok mennyiségét. A legújabb változat, az Euro 6-os szabvány jelentős csökkentést ír elő elődjéhez, az Euro 5-höz képest, akár 75%-ot is. A Volvo Trucks megoldása a kihívásra a szelektív katalitikus redukciós technológia (SCR) továbbfejlesztése egy vízhűtéses kipufogógáz-visszavezető rendszer (EGR) alkalmazásával. A Volvo FL kínálatában szereplő mindkét motort aprólékosan az Euro 6 előírásainak teljesítése érdekében fejlesztették ki – a teljesítmény és a nyomaték csökkenése, illetve az üzemanyag-fogyasztás jelentős növekedése nélkül. Mindenki számára előnyös helyzet. A járművezetők és a környezet számára egyaránt.

Bővebb információk a motorokról


A D5K motor

D5K vagy D8K – technika, amelyre számíthat.

A Volvo FL mindkét motorját a Volvo fejlesztette ki és alkotta meg. Mindkét motor kiemelkedő teljesítményt és nyomatékot biztosít, illetve egy olyan utánkezelő rendszert, amely megbirkózik a legszigorúbb előírásokkal is. A motorok emellett olyan termékjellemzőket vonultatnak fel, mint az olajkicsapódást minimalizáló zárt forgattyúsház-szellőzés, valamint a változó geometriájú turbófeltöltő, amely lehetővé teszi a motor turbófeltöltőjének effektív hatásfokának változtatását a körülményeknek megfelelően.

Bővebb információ a motorok hatékonyságáról


Szerviz ikon

Változatlan szervizintervallumok.

Az Euro 6 a motoroktól és a szervizszemélyzettől is sokat követel. A szigorú károsanyag-kibocsátási követelmények azonban nem változtatták meg a szervizintervallumokat a korábbi előírást teljesítő változatokhoz képest. A Volvo FL Euro 6-os motorjainak karbantartási követelményei változatlanok maradtak.


I-Sync a Volvo FL-hez

I-Sync. A megfelelő fokozat a megfelelő időben

A Volvo FL automatizált hatfokozatú I-Sync sebességváltójával (amely két változatban rendelhető a D5K és a D8K motorokhoz) a munka elvégzésének még könnyebb módját tapasztalhatja meg. Az I-Sync a kuplungpedál használata nélküli fokozatváltás lehetőségének luxusát kínálja Önnek, ami könnyű sétává teszi a gyakori megállásokkal és elindulásokkal járó belvárosi közlekedést. Belvárosi áruterítésre szabva, az Ön kényelmére optimalizálva.

Bővebb információk az I-Sync-ről


Biodízel

Biodízelre váltana?

A D5K240 most megrendelhető száz százalékban biodízellel (B100) történő üzemeltetésre gyárilag felkészített változatban – Euro 6-os besorolással. Ez lehetővé teszi széndioxid-kibocsátási lábnyomának csökkentését, miközben kihasználhatja a működési területén érvényes gazdasági ösztönző elemeket.