Arra tervezték, hogy elvegyüljön….
….és kiemelkedjen

Az új Volvo FL megérdemli, hogy elfoglalja büszke helyét a Volvo teherautó-kínálatában. Talán kisebb, mint férfias, távolsági fuvarozásra és építőipari feladatokra szánt testvérei, de ránézésre is azonnal látható, hogy kétségtelenül egyazon családhoz tartoznak.

A V-alakú LED-es nappali menetvilágítás az alapfelszereltség része.
V-alakú LED nappali menetvilágítás

Az új Volvo FL bemutatásával egyértelművé válik a Volvo Trucks teljes kínálatánál alkalmazott határozott és konzisztens dizájnfilozófia. Az új megközelítést és a márkaidentitást erős, vastag vonalak és grafikák közvetítik. Az olyan dizájnmegoldások pedig, mint a jellegzetes, V-formájú nappali menetvilágítást tartalmazó függőleges fényszórók, illetve a fekete hűrőrács letisztult körvonala minden kétséget eloszlatnak – a Volvo családjának egy teljes jogú tagját láthatjuk.

Utcákra tervezve

Az új dizájn részeként a klasszikus Volvo vas embléma a hűtőrácsról magasabb, szembetűnőbb helyre, a szélvédő alá költözött. Ez nagyobbnak láttatja a szélvédőt, aminek következtében úgy látszik, mintha a járművezető „közelebb” ülne az utcához. Az effajta elérhetőség közvetítése elengedhetetlen szempont a kompaktabb teherautóinkkal végzett munka során, mivel azokat elsősorban olyan környezetekben alkalmazzák, ahol sok ember veszi őket körül.

Egyetlen pillantás elárulja, hogy ez a teherautó nagyobb rokonai DNS-én osztozik.

Az új külső harmonizál a Volvo dizájnelveivel.
Egy család, saját identitás

Egy család, saját identitás

A környezetébe való beolvadás mellett más is indokolja ezeket a változtatásokat – a teljes kínálat harmóniája. Az új elülső dizájn arról árulkodik, hogy büszkén hordozza legendás nagyobb testvérei génjeit, miközben saját egyéniségét is megtartja.

Benyomást kelt

Hogyan reagáljanak tehát a tulajdonosok, a járművezetők és a város lakói, amikor az új Volvo FL teherautókkal találkoznak? Az új dizájn várhatóan segít a gyalogosoknak és a többi közlekedőnek, hogy nyugodtak lehessenek a teherautó jelenlétében. Ugyanakkor remélhetőleg a tulajdonosok és a járművezetők büszkék lesznek arra, hogy kapcsolatban állnak a Volvóval, és egy olyan teherautó előnyeit élvezik, amely kiemelkedően végzi a munkáját.

Új, könnyebben javítható háromrészes lökhárító acél sarokelemekkel.
 Benyomást kelt
3
Dizájn