Volvo FM metán-dízel

Az üzemanyag-hatékonyság a kulcs

Volvo FM MethaneDiesel teherautójának energiahatékonysága a messze legmeghatározóbb tényező környezetkárosító lábnyomának alakulásában. Szerencsére azzal, hogy a Volvo FM MethaneDieselt választotta új teherautójának, már letette a voksát a jobb energiahatékonyság mellett.


A cseppfolyós gáz több energiát biztosít

A cseppfolyós gáz több energiát biztosít

A Volvo FM MethaneDiesel motorját egy speciális tartállyal látták el, amely cseppfolyós állapotban tartja a gázt, így több gáz tárolható, mint sűrített formában. Ez lényegesen nagyobb hatótávolságot biztosít a Volvo FM MethaneDiesel számára, mint a hagyományos gázüzemű teherautóké, ami lehetővé teszi távolsági fuvarok költséghatékony és fenntarthatóbb elvégzését is.

Egy intelligensebb és hatékonyabb motor

Egy intelligensebb és hatékonyabb motor

Ha nem áll rendelkezésre gáz, gázolajjal is üzemel a Volvo FM MethaneDiesel. A gázüzemű teherautóknál hagyományosan alkalmazott Otto-motorral szemben a dízelmotor használatával 30-40 százalékkal növeltük az energiahatékonyságot. Az Otto-motorhoz képest megközelítőleg 25 százalékkal csökkent az üzemanyag-fogyasztás.

Az üzemanyag-fogyasztás a kulcs

Felelősséggel tankoljon

Széndioxid-kibocsátásnak alacsony szinten tartásának egyik módja, hogy tudatosan dönt tankoláskor. A jobb oldali diagramon látható, hogy a különféle keverékek hogyan befolyásolják Volvo FM MethaneDiesel teherautójának károsanyag-kibocsátását.