Bármilyen okból is van szüksége helyre, itt bőségesen talál.

Több hely az üzemanyagnak

Több hely az üzemanyagnak...

Minél több üzemanyagot vihet magával, annál ritkábban kell tankolnia. Az új Volvo FM-nél átrendeztük a dolgokat, hogy még több helyet biztosítsunk az üzemanyag számára. Számos tartályméret választható, és különféle kombinációk is kialakíthatók, amelyek növeli a szabályosan szállítható üzemanyag maximális mennyiségét.

Volvo FM felépítmény

...vagy összetett felépítményeknek.

Egyes alkalmazások az alváz rendkívül sajátos kialakítását követelik meg. Az új Volvo FM esetében az alváz egyes felszerelései áthelyezhetők, helyet biztosítva a felépítmény számára, és olyan rugalmasságot kínálva, amely nehezen felülmúlható.

Olvassa el a sokoldalúság és a végösszeg belső történetét

Alvázkialakítási jellemzők

A. Az akkumulátordoboz.

Az akkumulátordobozt 300 mm-rel áthelyeztük, hogy helyet szabadítsunk fel 100–120 liternyi plusz üzemanyag számára. De ez nem minden. Hátul is elhelyezhető, így teljesen eltávolítható az útból (légrugós vontatók esetén). Ez további 300 liternyi üzemanyag számára biztosít helyet, és megkönnyíti a felépítményezést.

B. Az AdBlue-tartály.

A vontatóknál egy új, 50 literes AdBlue-tartály helyezhető el a fülke mögött (az alváz tetején), helyet szabadítva fel az alváz oldalán.

C. Az üzemanyagtartályok.

Ha Ön is olyan, mint a legtöbb ember: szeretne a lehető legolcsóbban és legritkábban tankolni. Ezért szerelhető fel a Volvo FM különböző formájú, elhelyezésű, magasságú, méretű és anyagú üzemanyagtartályok széles választékával. A méretpaletta 150-tól 900 literig terjed, és az üzemanyag-kapacitás maximalizálása érdekében számos módon kombinálható.

D. A Légtermelési modulátor (APM).

A vontatóknál a légsűrítő vezérlőegységet az alváztartók közötti területre helyeztük át, ezáltal több helyet biztosítva az alvázra szerelt berendezések, illetve üzemanyagtartályok számára.

E. A légtartályok.

A légtartályok teherautójának specifikációjától függően számos különféle pozícióban is elhelyezhetők. Ez még nagyobb rugalmasságot biztosít.

F. Az alváz egyik oldala üres.

Ha felépítménye megköveteli, Volvo FM teherautója gyakran úgy is specifikálható, hogy valamennyi berendezés az alváz egyik oldalára kerüljön, így a felépítményező használhatja a másik oldalt.

Volvo FM 4x2 vontató alváz, felülnézet
Volvo FM 6x2 merevalváz, felülnézet