Volvo FM motorok

Itt kezdődik az üzemanyag-hatékonyság.

Magas fokú rugalmasság. Alacsony üzemanyag-fogyasztás. ÉS természetesen az Euro 6 teljesítése. Ezek a Volvo dízelmotorok jellemzői.

A Volvo FM kínálatának tartalma:

  • D11, 11 literes, 330-450 lóerővel
  • D13, 13 literes, 420-500 lóerővel

Volvo FM nyomaték

A Volvo nyomatékgörbe.
Érzi majd a pedálon.

Kiemelkedő nyomaték alacsony fordulatszámon. Rendkívül széles legnagyobb nyomatékhoz tartozó fordulatszám-tartomány. A csúcsnyomaték és a csúcsteljesítmény találkozása. A Volvo vezető pozíciója a dízelmotorok technológiájában egyértelműen látható, ha elkezdi összehasonlítani a motordiagramokat. Dinamikus gyorsulást, kiemelkedő vonóerőt, kényelmes kissebességű kezelhetőséget, nem utolsó sorban pedig utazósebességen üzemanyag-takarékos és kellemes haladást tapasztal majd.

Euro 6-os motorok

Az Euro 6-tal kapcsolatban az a jó hír, ha nincs hír.

A NOₓ-kibocsátás közel 80%-os, valamint a részecskék mennyiségének felére történő csökkentése kemény kihívást jelent. Különösen, ha nem akarjuk, hogy ez a motorteljesítmény rovására menjen. De nekünk sikerült. Euro 6-os motorkínálatunk ugyanazon rugalmasságot és megbízhatóságot kínálja, mint a széles körben elismert Euro 5-ös motorjaink tették. Az üzemanyag-fogyasztás pedig szinte teljesen egyforma. Görgessen le további információkért!

Olvassa el az üzemanyag és a károsanyag-kibocsátás belső történetét

Motorok üzemanyag-hatékonysága

Üzemanyag-takarékosság beépítve.

Az optimalizált geometriájú égéstér. A gyors és pontos EMS-vezérelt befecskendezés. A magas gáztöltési viszony. Fel tudjuk sorolni, hogy mi teszi a Volvo motorokat nehezen felülmúlhatóvá az üzemanyag-takarékosság terén. Bankszámlája learatja majd az előnyeit. Akárcsak a környezet.

Volvo motorfék plusz

Volvo motorfék.
Minimalizálja a fékpedál kopását.

Ha szeretne magasabb átlagsebességet elérni a biztonság vagy az üzemanyag-fogyasztás csorbulása nélkül, egy jó motorfékre van szüksége. Ezért becsülik olyan nagyra a D11-hez rendelhető Volvo motorféket (VEB). A D13-hoz pedig megrendelhető a szabadalmazott VEB+, amely az egyedülálló, négy himbás vezérműtengely-kialakításnak köszönhetően akár tekintélyes 375 kW (510 LE) elnyelésére is képes.Motorkínálat, Volvo FM.

Típus Legnagyobb teljesítmény (LE) Legnagyobb teljesítmény (kW) Legnagyobb nyomaték (Nm)
D11K330 330 243 1600
D11K370 370 273 1750
D11K410 410 302 1950
D11K450 450 332 2150
D13K420 420 309 2100
D13K460 460 338 2300
D13K500 500 368 2500

Nézze meg a hajtásláncok teljes specifikációját

Megoldásunk az Euro 6-ra.

Motor
Egy zárthurkú pillangószelep, egy megkerülőszelepes turbó, egy úgynevezett nem hűtött EGR és sok más. Az új motoralkatrészek két fő célt szolgálnak: a gázáramlás javítását és annak biztosítását, hogy a kipufogógázok optimális hőmérsékleten érik el az utánkezelő rendszert.

7. befecskendező
Egy különleges gázolaj-befecskendezőt alkalmaznak a DOC hőszabályzásához, valamint a DPF hatékonyságának és az SCR megfelelő működésének biztosításához.

Dízel oxidációs katalizátor (DOC)
A DOC állítja elő a szükséges NO2-mennyiséget ahhoz, hogy a DPF hatékonyan elégethesse a részecskéket. Hideg körülmények között a regenerációhoz szükséges hőt is biztosítja.

Astrid Drewsen az Euro 6 teljesítéséről és az üzemanyag-megtakarításról

Dízel részecskeszűrő (DPF)
A szűrő összegyűjti a részecskéket (PM) és eltárolja azokat, amíg a regeneráció során el nem égnek. A regeneráció automatikusan megy végbe, a járművezetőnek semmi nem kell tennie.

Szelektív katalitikus redukció (SCR)
Az elegyítő zónában AdBlue-t fecskendeznek a kipufogógázba. A katalizátorba érve a nitrogén-oxidok (NOₓ) hatékony módon ártalmatlan nitrogéngázzá és vízzé alakulnak át.

Ammónia-slip katalizátor (ASC)
A kipufogócső vége előtt az utolsó lépésben a fennmaradó ammónia (NH3), ha maradt, eltávolításra kerül.