Volvo Dinamikus Kormányzás – a legnagyobb újdonság a kormányrásegítés óta

Mindent átható izgalom veszi körül a három specialistát a göteborgi tárgyalóteremben. A legnagyobb újdonság bemutatására készülnek a kormányzás terén a szervórásegítés óta. Az új rendszer akár 85 százalékkal képes csökkenteni a szükséges erőkifejtést. Ez több mint elég ahhoz, hogy csökkentse a járművezető igénybevételét, valamint fokozza a termelékenységet.

A rendkívül pontos kanyarok és a gokartszerű kormányozhatóság révén könnyen felismerhető volt, hogy az új rendszer miként könnyítheti meg a nagy távolságú vezetést. De arra senki sem számított, hogy ilyen nagy különbséget jelenthet egy teljes terhelésű teherautó kis sebességű manőverezésekor is. Bosse Franzon a tapasztalatairól beszél: „Amikor a teherautó teljesen meg volt rakva, egy ujjal is tudtam kormányozni. Később megpróbáltam ugyanezt a személyautómban is, de nem voltak elég erősek az ujjaim.”

Ami az I-Shift volt a sebességváltóknál, az lesz ez a kormányzásban

Szabad mozgás

Az új kormányozhatósági jellemzők ideálisak a Volvo FM számára, vagy bárhová, ahol sokat kell manőverezni. „Vegyük például a városi áruterítést” – mondja Kristoffer Tagesson fejlesztőmérnök, majd folytatja. „Körforgalomba behajtva gyakran láthatjuk, hogy a járművezetők előrehajolnak, hogy nagyobb erőt tudjanak kifejteni a felsőtestükkel. A kis sebességű kanyarodás valóságos küzdelem lehet.” A rásegítési nyomaték progresszív, így kis sebességnél nagyobb mértékű a rásegítés. Ez jelentősen csökkenti a mindennapos vezetés fáradalmait. A mérsékelt fáradtság pedig a biztonságot is javítja.

Kopásos sérülések

Már a fiatal járművezetők körében is gyakori, hogy nyak- és vállproblémáktól szenvednek. „Ennek fényében nem csupán a kényelemről szól a Volvo Dinamikus Kormányzás” – mondja Jan-Inge Svensson senior mérnök. „Ez az innováció csökkentheti a járművezetők kopásból adódó sérüléseit – illetve a betegszabadságok számát. Egy járművezető szempontjából meghosszabbíthatja aktív pályafutását anélkül, hogy vállproblémákat okozna. Ráadásul ha a sofőrök kevésbé fáradtak nyolc vagy kilenc órányi vezetés után, kevesebb balesetet is okoznak.”

Kutatások szerint a nyak- és vállfájdalmak kortól függetlenül gyakoriak a járművezetők körében.
Vállak

Kiszámítható, nem fárasztó

A járművezetőre nagy sebességnél is egész nap nyomó és húzó hatásokat gyakorolnak az útfelület egyenetlenségei. A zavaráselnyelés azonban kiszűri az úthibákat, pihentetőbbé téve a vezetést. A Volvo Dinamikus Kormányzás nagy sebességnél jobb iránytartási stabilitást is biztosít a teherautónak. Kristoffer Tagesson szerint ez segít abban, hogy kiszámíthatóbbá váljon a jármű viselkedése. „Maga a kormányzás rendkívül pontos és határozott. A kisegítő rásegítés minden egyes pillanatban a megfelelő erőt fejti ki a kormánykerékre. Ez kevésbé fárasztóvá és kiszámíthatóbbá teszi a kormányzást.”

A kátyúk ütésként jelentkeznek a kormánykeréken, de a Volvo Dinamikus Kormányzás megszünteti ezt a zavaró tényezőt, még mielőtt elérne addig.
Kátyúk

Utazás kevesebb sodródással

Az utak általában valamelyik irányba dőlnek, a jármű pedig emiatt lefelé tart. Így még egy új autópályán is folyamatosan kompenzálnia kell a sodródást a járművezetőnek. A sodródás-ellensúlyozás kiszámítja az út átlagos dőlését, és ennek megfelelően kompenzál. A Volvo Dinamikus Kormányzás ezáltal jelentős megterheléstől óvja meg a járművezetők vállait nagy távolságú vezetés során.

Egyedülálló technológia

A Volvo Dinamikus Kormányzás egy elektromos motort alkalmaz, amely másodpercenként 2,000 alkalommal szabályozza a kormányzást. „Ez alapján elképzelhetik a pontosságát” – mondja Bosse Franzon. „A technológia egy nyomaték-lefedési platformon került kifejlesztésre, ami azt jelenti, hogy a jövőben rendkívül széleskörűen bővíthetők a funkciói. Hiszem, hogy ami az I-Shift volt a sebességváltóknál, az lesz ez a kormányzásban. Rendkívül népszerű opcióvá válik majd.”

Kristoffer Tagesson

Nagyot lép előre a tolatás

A Volvo Dinamikus Kormányzás ott kínál segítséget, ahol arra gyakran a legnagyobb szükség van – hátramenetben. A kormánykerék visszatér középállásba, épp olyan természetesen, mintha előre haladna. Így kritikus menethelyzetekben nem kell a kormánykerék forgatásával fáradnia. Kristoffer Tagesson magyarázata szerint: „Amikor a teherautó első tengelyére nyolc-kilenc tonna terhelés hárul, kemény munka a tolatás. A Volvo Dinamikus Kormányzással hátramenetben is minimális erőkifejtéssel kormányozhat. Majd elengedheti a kormánykereket, és figyelheti, ahogy szépen vissza fordul, míg a teherautó egyenesbe áll.”

El a kezekkel

„Ha egyenesen parkolt le a szerelvénnyel, kapcsoljon hátramenetbe és engedje el a kormánykereket, így gyakorlatilag bármilyen távolságig eltolathat. Néhányszáz méter után észreveheti, hogy pótkocsijának tengelyei már nem állnak tökéletesen egyenesben. De ugyanez a manőver Volvo Dinamikus Kormányzás nélkül már húsz méter után bebicskázást okozna” – mondja Bosse Franzon.

Bővebb információk a Volvo Dinamikus Kormányzás előnyeiről

2
Kormányzás