Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 vagy 8×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Volvo FMX I-Shifttel

Egy térdkímélő találmány.

Manuális sebességváltós építőipari teherautót vezet? Rendben, akkor számolja meg, hányszor vált fokozatot egy munkanap során!

Kész?

Rendben, akkor most beszéljünk az automatizált fokozatváltású I-Shiftről.


I-Shift összkerékhajtáshoz is

Tehermentesíti Önt.
És hagyja bal lábát pihenni.

Az I-Shifttel valódi élmény a vezetés. A kuplungpedál nélkül biztonságosan hátradőlhet, és a másik kettőre koncentrálhat. Az I-Shift beépített intelligenciáját felhasználva mindig gyorsan és automatikusan kiválasztja a megfelelő fokozatot. A szoftver pedig olyan kapcsolási készségeket biztosít, amelyekre még a legjobb sofőrök sem képesek. Ha mégis nagyobb befolyást szeretne, megteheti. A fokozatválasztón elhelyezett gombokkal közbeléphet, és kézzel is kapcsolhatja a fokozatokat.

Az I-Shift immár az összkerékhajtású teherautókhoz is megrendelhető.

Olvassa el az Astrid Drewsennel készített interjút az I-Shift kínálatának bővítéséről

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek!
Azonnal befolyik a pénz.

Az I-Shiftet üzemanyag-megtakarításra tervezték. Először is csekélyek a belső veszteségek – valójában kisebbek, mint a manuális sebességváltóknál. De igazából az elektronika jelenti a különbséget.

Economy üzemmódban haladva minden fokozatváltás pontosan időzítve történik, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen. És akkor ott van még az I-Roll. Ez egy egyedülálló termékjellemző, amely lejtőn haladva automatikusan lekapcsolja a motort, hogy a teherautó lendületét használja üzemanyag helyett. És az eredmény? Akár 2%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás.

Több üzemidő

Több üzemidő.

Jól ismert igazság, hogy menet közben lehet pénzt keresni. Ezért végrehajtottunk néhány olyan változtatást, amelyek fokozzák teherautójának üzemidejét. Az olajcsere-intervallumok hosszát az I-Shift és a manuális sebességváltók esetében egyaránt 450,000 km-re növeltük. Az I-Shift esetében emellett növeltük a tengelykapcsoló élettartamát, és továbbfejlesztettük az irányított diagnosztikát.

Így működik az I-Shift

Így működik.

Talán furcsának tűnhet. Az I-Shift, a modern sebességváltók jelképének felszíne alatt egy régimódi, szinkronizálatlan manuális sebességváltó rejlik (az ebből eredő kompakt dizájnnal és alacsony belső veszteségekkel). De természetesen ennél sokkal több az I-Shift. A titok az intelligens elektronikus vezérlőegységben rejlik. Ez felel a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat kezelő pneumatikus rendszer vezérléséért. A jármű sebességéről, gyorsulásáról, tömegéről, az út meredekségéről, a szükséges nyomatékról és számos egyébről folyamatosan érkező információk begyűjtésével a vezérlőegység minden egyes fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. Közvetlenül a motorral is kommunikál, amely a gyors és kényelmes váltás érdekében szabályozza a fordulatszámot, illetve a motorfék teljesítményét.

Az I-Shift kínálata

Típus Legmagasabb fokozat Motornyomaték Megengedett szerelvényössztömeg
AT2412E Direkt 2400 Nm 44 t
AT2612E Direkt 2600 Nm 60 t
ATO2612E Gyorsító 2600 Nm 60 t

Milyennek szeretné I-Shiftjét?

A szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön üzemeltetési körülményeihez igazítsa az I-Shiftet.


I-Shift szoftver – Distribution & Construction   I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy

Distribution & Construction (TP-DICON)

 

Long Haul & Fuel Economy (TP-FUEC)

A sebességváltó működését az áruterítő és építőipari feladatokhoz igazítja. Olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a gépkocsivezető számára az elindulást, illetve a szűk helyen történő manőverezést.   Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ezek különösen alkalmassá teszik a programcsomagot a nemzetközi fuvarozási feladatokra.
   

I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy I-See-vel

 

I-Shift szoftver – Heavy Duty Transport

Long Haul & Fuel Economy I-See-vel (TP-FUEC3)

 

Heavy Duty Transport (TP-HD)

Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Long Haul & Fuel Economy csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében.   Optimalizálja az I-Shift sebességváltót a nagy szerelvénytömeghez.

I-Shift szoftvercsomagok

Funkciók TP-BAS TP-DICON TP-FUEC TP-FUEC3 TP-HD*
Basic Shift Strategy
Performance Shift
Basic Gear Selection Adjustment
Sebességváltó-olaj hőfokellenőrzés
Enhanced Shift Strategy  
Launch Control  
I-Roll    
Intelligens sebességszabályzó    
I-See, I-Cruise-zal      
Heavy Duty GCW Control        
           
   
Kiegészítő opciók          
Enhanced PTO Functions
Enhanced Gear Selection Adjustment, kickdownnal  
Fokozott teljesítmény - Rossz utak  
* Csak AT2612E esetén.