Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 vagy 10×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Volvo FMX I-Shifttel

I-Shift. A legokosabb erősebbé vált.

Stresszmentes vezetés, jó üzemanyag-fogyasztás és könnyebb manőverezés a váltó intelligens szoftveres funkciói jóvoltából. Az I-Shift automatizált sebességváltóval igazi élmény a vezetés. Ráadásul immár a legnagyobb kihívást jelentő vezetési környezetekhez is elérhető.


I-Shift összkerékhajtáshoz is

Tehermentesíti Önt.
És hagyja bal lábát pihenni.

Az I-Shifttel valódi élmény a vezetés. A kuplungpedál nélkül biztonságosan hátradőlhet, és a másik kettőre koncentrálhat. Az I-Shift beépített intelligenciáját felhasználva mindig gyorsan és automatikusan kiválasztja a megfelelő fokozatot. A szoftver pedig olyan kapcsolási készségeket biztosít, amelyekre még a legjobb sofőrök sem képesek. Ha mégis nagyobb befolyást szeretne, megteheti. A fokozatválasztón elhelyezett gombokkal közbeléphet, és kézzel is kapcsolhatja a fokozatokat.

Az I-Shift immár az összkerékhajtású teherautókhoz is megrendelhető.

Olvassa el az Astrid Drewsennel készített interjút az I-Shift kínálatának bővítéséről

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek!
Azonnal befolyik a pénz.

Az I-Shiftet üzemanyag-megtakarításra tervezték. Először is csekélyek a belső veszteségek – valójában kisebbek, mint a manuális sebességváltóknál. De igazából az elektronika jelenti a különbséget.

Economy üzemmódban haladva minden fokozatváltás pontosan időzítve történik, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen. És akkor ott van még az I-Roll. Ez egy egyedülálló termékjellemző, amely lejtőn haladva automatikusan lekapcsolja a motort, hogy a teherautó lendületét használja üzemanyag helyett. És az eredmény? Akár 2%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás.

I-Shift rendkívüli igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz

A megerősített I-Shift.
Igazán nehéz feladatokhoz.

Ha igazán nehéz körülmények között dolgozik, akkor értékelni fogja a megerősített I-Shift váltót. Kifejezetten olyan feladatokhoz tervezték, amelyek során gyakran szükséges tíz százalékot meghaladó emelkedőkkel vagy lejtőkkel megküzdeni, illetve amelyeket rendkívül nehéz terepviszonyok jellemeznek. Vagyis minden eddiginél kevesebb ok szól amellett, hogy megelégedjen egy manuális sebességváltóval vagy a Powertronic automatikus váltóval.

Több üzemidő

Több üzemidő.

Jól ismert igazság, hogy menet közben lehet pénzt keresni. Ezért végrehajtottunk néhány olyan változtatást, amelyek fokozzák teherautójának üzemidejét. Az olajcsere-intervallumok hosszát az I-Shift és a manuális sebességváltók esetében egyaránt 450,000 km-re növeltük. Az I-Shift esetében emellett növeltük a tengelykapcsoló élettartamát, és továbbfejlesztettük az irányított diagnosztikát.

Így működik az I-Shift

Így működik.

Talán furcsának tűnhet. Az I-Shift, a modern sebességváltók jelképének felszíne alatt egy régimódi, szinkronizálatlan manuális sebességváltó rejlik (az ebből eredő kompakt dizájnnal és alacsony belső veszteségekkel). De természetesen ennél sokkal több az I-Shift. A titok az intelligens elektronikus vezérlőegységben rejlik. Ez felel a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat kezelő pneumatikus rendszer vezérléséért. A jármű sebességéről, gyorsulásáról, tömegéről, az út meredekségéről, a szükséges nyomatékról és számos egyébről folyamatosan érkező információk begyűjtésével a vezérlőegység minden egyes fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. Közvetlenül a motorral is kommunikál, amely a gyors és kényelmes váltás érdekében szabályozza a fordulatszámot, illetve a motorfék teljesítményét.

Az I-Shift kínálata

Típus Legmagasabb fokozat Motornyomaték Megengedett szerelvényössztömeg
AT2412E Direkt 2400 Nm 44 t
AT2612E Direkt 2600 Nm 60 t
ATO2612E Gyorsító 2600 Nm 60 t

Milyennek szeretné I-Shiftjét?

A szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön üzemeltetési körülményeihez igazítsa az I-Shiftet.


I-Shift szoftver – Distribution & Construction   I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy

Distribution & Construction (TP-DICON)

 

Long Haul & Fuel Economy (TP-FUEC)

A sebességváltó működését az áruterítő és építőipari feladatokhoz igazítja. Olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a gépkocsivezető számára az elindulást, illetve a szűk helyen történő manőverezést.   Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ezek különösen alkalmassá teszik a programcsomagot a nemzetközi fuvarozási feladatokra.
   

I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy I-See-vel

 

I-Shift szoftver – Heavy Duty Transport

Long Haul & Fuel Economy I-See-vel (TP-FUEC3)

 

Heavy Duty Transport (TP-HD)

Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Long Haul & Fuel Economy csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében.   Optimalizálja az I-Shift sebességváltót a nagy szerelvénytömeghez.
     
 

Heavy Duty Transport I-See-vel

   

Heavy Duty Transport I-See-vel

   
Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Heavy Duty Transport csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében.     

I-Shift szoftvercsomagok

Funkciók TP-BAS TP-DICON TP-FUEC TP-FUEC3 TP-HD TP-HD3* 
Basic Shift Strategy ● 
Performance Shift ● 
Basic Gear Selection Adjustment ● 
Sebességváltó-olaj hőfokellenőrzés ● 
Enhanced Shift Strategy   ● 
Launch Control   ● 
I-Roll     ● 
Intelligens sebességszabályzó     ● 
I-See, I-Cruise-zal       ● 
Heavy Duty GCW Control         ● 
             
     
Kiegészítő opciók            
Enhanced PTO Functions ● 
Enhanced Gear Selection Adjustment, kickdownnal   ● 
Fokozott teljesítmény - Rossz utak   ● 
* Csak AT2612E esetén.