Volvo Light Concept

Laag gewicht. Hoog laadvermogen.

Maximaal laadvermogen is van essentieel belang bij het uitvoeren van bulk- en tanktransporten. Onze Light Concept trucks zijn gewichtsgeoptimaliseerd in elk detail. 


Light Concept

U wilt uw bulk- en tanktransporten uitvoeren met zoveel mogelijk lading, elke kilo is waardevol. Onze Light Concept trucks hebben hiervoor het ideale gewicht (Volvo FM 6.200 kilo – Volvo FH 6.500 kilo). Wij hebben naar elk detail van de truck gekeken om het gewicht te optimaliseren en hebben de kwaliteit van een Volvo-truck behouden. Zelfs met de nieuwe Euro 6-normen, zijn de trucks lichter dan ooit en stellen wij de nieuwe norm.

Ondanks de gewichtsbesparing zijn onze trucks nog steeds 100% Volvo. Met de Light Concept trucks zijn wij in staat een nog beter concept neer te zetten in gewichtsgevoelige segmenten. We bieden nu een volledig vernieuwd model in een lichtere versie zonder concessie te doen aan veiligheid, comfort, kwaliteit en ergonomie.

Bekijk onze andere Volvo Concept trucks
» Volvo Fuel Concept
» Volvo Easy Concept

Specificaties

PDF Icon Volvo FH Light Concept ( pdf 670 kb)
PDF Icon Volvo FM Light Concept (pdf 660 kb)
Vier gebieden die we erg serieus nemen

Kwaliteit
Ons gewichtsgeoptimaliseerde chassis zijn ontworpen voor topprestaties en vooral geschikt voor zware en constante bulkladingen.

Veiligheid
Alle trucks beschikken over volledig stalen veiligheidscabines en alle cabines hebben de zwaarste Zweedse veiligheidstesten ondergaan.

Comfort
De werkomgeving heeft bredere en grotere cabines, die de ergonomie verbeteren, en waardoor het laden en lossen gemakkelijk wordt gemaakt.

Winstgevendheid
De trucks kunnen optioneel worden aangeboden met brandstofpakketten die het brandstofverbruik reduceren.

100% Uptime