Chassisremmen Volvo FH

Volvo FH

Langeafstandstransporten vragen om een truck die geschikt is voor lange afstanden. Volvo FH is die truck.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Motoren:
400, 440, 480, 500, 520

Cabines:
dag, slaap, Globetrotter, Globetrotter XL

Remmen

  • EBS: elektronisch geregeld remsysteem
  • ESS: elektronisch stabilisatiesysteem
  • Z-nokremmen
  • Hulpremmen, zoals de VEB/VEB+ (Volvo Engine Brake).

Ongeëvenaarde remsystemen
Het remsysteem omvat als optie elektronisch geregelde EBS-schijfremmen of de beproefde remmen met Z-nok als alternatief.
Deze mogelijkheden kunnen worden aangevuld met uiterst efficiënte hulpremmen zoals VEB/VEB+ en een retarder.
EBS is een elektronisch geregeld remsysteem met antiblokkeerschijfremmen. Een schijfremsysteem dat elektronisch wordt geregeld via het elektrische systeem van de truck heeft vele voordelen.
Trommelremmen met Z-nok worden voornamelijk gebruikt bij trucks met bladvering.

  • Compact retarder - geïntegreerd in I-Shift en handgeschakelde versnellingsbakken, en biedt continue beschikbaarheid van een grote remkracht, zelfs tijdens het schakelen tussen versnellingen. Het totale remeffect met de retarder hangt af van het motormodel en de apparatuur, zoals EPG/VEB/VEB+
  • Hoofdretarder - geïntegreerd in Powertronic en biedt continue toegang tot een grote remkracht, zelfs tijdens het schakelen tussen versnellingen. Het totale remeffect met de retarder hangt af van het motormodel en de apparatuur, zoals EPG/VEB/VEB+

Volvo Engine Brake
Het gepatenteerde Volvo Engine Brake (VEB / VEB+) zorgt voor een hoger remeffect dan de voorganger. Nu is er ook een  met EPG uitgerust remsysteem als standaard verkrijgbaar.