Aandrijflijn versnellingsbak van Volvo FH

Volvo FH

Langeafstandstransporten vragen om een truck die geschikt is voor lange afstanden. Volvo FH is die truck.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Motoren:
400, 440, 480, 500, 520

Cabines:
dag, slaap, Globetrotter, Globetrotter XL

Versnellingsbak

I-shift voor de lange afstand
Een duurzame langeafstandstruck zoals de Volvo FH heeft een bijpassende transmissie nodig. Een transmissie die bedieningsgemak combineert met een laag brandstofverbruik op lange ritten. De geautomatiseerde I-shift-versnellingsbak biedt ongeëvenaarde rijeigenschappen voor treingewichten van 80 ton en zelfs meer (in uitzonderlijke gevallen zelfs meer dan 130 ton).

Verder ontwikkelde software Volvo I-Shift
I-Shift kiest de meest geschikte versnelling voor het toepassingsgebied en de rijomstandigheden. I-Shift kan worden aangevuld met een programmapakket voor distributie, lange-afstandstransport en zwaar transport, waarmee de efficiencygraad en het comfort van het systeem nog verder worden verhoogd. De schakelprogramma's worden aangepast aan de specifieke omstandigheden voor elke toepassing. De verbeterde I-Roll bespaart nog meer brandstof.

I-Roll zorgt voor automatische in- en uitschakeling van een vrijloop om brandstof te besparen door de truck te laten uitrollen. 'I-Roll' wordt gebruikt wan-neer motorvermogen en motorrem niet nodig zijn, bijvoorbeeld op 'vals plat'.

Handgeschakelde versnellingsbakken
Volvo's handgeschakelde versnellingsbakken zijn leverbaar in een splitter/range-uitvoering met veertien versnellingen. Dankzij het kabelsysteem verloopt het schakelen soepel, eenvoudig en stil, met weinig trillingen.

Powertronic
Powertronic is Volvo's automatische schakelsysteem voor transporttoepassingen waarbij veel wordt afgeremd en weer opgetrokken. Het is een geheel automatische, elektronische 6-versnellingsbak met planeetoverbrenging. De chauffeur kan kiezen tussen twee automatische schakelprogramma's of handmatig schakelen.
In de nieuwe Powertronic zijn het regelsysteem en de schakelprogramma's verder verbeterd. Bovendien zijn de verversingsintervallen voor de transmissieolie aanzienlijk verlengd.