Volvo FM MethaneDiesel

Gemaakt om te worden gerecycled

Ongeveer een derde van het materiaal dat bij de productie van uw Volvo FM MethaneDiesel is gebruikt, is afkomstig van gerecycled materiaal. En wanneer uw truck aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen, kunt u op ons rekenen voor het verwerken van de onderdelen. Negentig procent van uw Volvo FM MethaneDiesel kan worden gerecycled en alle kunststof onderdelen van meer dan 50 gram zijn voorzien van een duidelijke aanduiding.


Alle kleuren zijn groen

Alle kleuren zijn groen

Alle lak die voor de binnen- en de buitenkant van de trucks is gebruikt en de framecoating van Volvo FM MethaneDiesel zijn voor honderd procent vrij van oplosmiddelen. Het is beleid bij Volvo Trucks om lak op waterbasis en poedercoating te gebruiken, in plaats van meer schadelijke alternatieven met oplosmiddelen.

Recycling verbeteren over de hele wereld

Recycling verbeteren over de hele wereld

Volvo Trucks heeft een document opgesteld met de titel Dealer Operator Standard (DOS) dat is bedoeld om wereldwijd de afvalverwerking te verbeteren. DOS bevat richtlijnen voor afvalverwerking voor de 660 dealers en 1.550 werkplaatsen van Volvo Trucks over de hele wereld. Ook voeren we bij de dealers over de hele wereld voortdurende programma´s uit om de milieu-activiteiten in het algemeen te verbeteren en aan te passen aan de nationale regels en voorschriften van elk land.