Volvo FM - Milieuvriendelijke aandrijflijn 1

Volvo FM

De Volvo FM zet de toon voor regionale distributie en de lange afstand.
 

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Chassishoogte:
XL, L, M, H

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Milieuvriendelijke aandrijflijn

Hoe kunt u uw brandstofverbruik optimaliseren?
Het verminderen van het brandstofverbruik is voor elk bedrijf een economische noodzaak. Maar dat geldt nog meer voor milieukwesties. Bij Volvo geloven we in de voordelen van een schonere technologie. En daar hebben we een serieuze missie van gemaakt.

Naast het voertuig- en motorontwerp is het brandstofverbruik van trucks echter afhankelijk van factoren zoals de belastingfactor, de chauffeur, de apparatuur en het weer.

Volvo heeft een lange ervaring op het gebied van motortechnologie om de emissies te verlagen en voldoet aan alle wetgeving in Europa, de Verenigde Staten en Japan.
SCR-technologie
Bij Volvo Trucks geloven we dat de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) het beste alternatief is om te voldoen aan de Euro 5-emissiewetgeving. SCR is een beproefde en betrouwbare technologie zonder beperkingen in vermogen die de koel- of oliesystemen niet beïnvloedt.

Dankzij deze technologie zijn veel Volvo-motoren leverbaar in een versie met EEV-certificaat (Enhanced Environmental friendly Vehicles), met nog lagere emissies van koolwaterstof en roetdeeltjes.
SCR staat ook voor de zuinigste technische oplossing voor Euro 5.