Smarte transportører sparer opptil 10 prosent drivstoff med spoilere

Selv uten spoilere er Volvolastebiler kjent for å være de mest aerodynamiske i bransjen. Faktum er at de fleste Volvolastebiler selges med fabrikkmonterte spoilere for å redusere luftmotstanden for lastebilen – og drivstoffkostnadene for transportøren. Med den komplette spoilerpakken kan denne besparelsen bli på hele 10 prosent.

every drop counts

Hva betyr all denne turbulensen?
Selv i forhold med lite eller ingen vind, vil en lastebil som kjører i 80 km/t på motorveien skape sin egen motvind. Selv om førerhuset er strømlinjeformet, kan det likevel genereres kraftige luftstrømmer forbi førerhuset og tilhengeren. Alt avhenger av typen og størrelsen på tilhengeren eller karosseriet det er festet til. Ved å optimalisere luftstrømmen i disse områdene kan spoilerne i stor grad eliminere turbulensen og bidra til at lastebilen kjører med minimal motstand.

Spoilerpakken inneholder tre ulike typer spoilere: takspoiler, sidespoiler og chassisskjørt. Tester har vist at tak- og sidespoilerne alene kan gi en drivstoffbesparelse på opptil 10 prosent. Sammen med chassisskjørtene viser de samme testene en potensiell drivstoffbesparelse på nesten 11 prosent.

HVOR MYKT KJØRER FLÅTEN DIN?
De fleste transportselskaper som kjører Volvo-lastebiler, har allerede oppdaget noen av fordelene med spoilere. Nå er den komplette spoilerpakken tilgjengelig for Volvo-lastebiler med et enda større utvalg av akselavstander. Takspoilerne er enten faste eller justerbare, avhengig av kjøretøyets høyde, chassishøyden og dekkdimensjonene.

Videre viser testene at hvis takspoileren er montert 5 cm for lavt eller 10 cm for høyt, reduseres den potensielle besparelsen med 1 prosent – en god grunn til å få dem montert på fabrikken, først som sist.
Every Drop Counts 
Hver dråpe teller

SPOILERPAKKEN – EN FULLSTENDIG LØSNING
Spoilerne til taket og sidene tilpasses individuelt til hvert enkelt førerhus, og de er tilgjengelig for hele utvalget.

Chassisskjørt med aerodynamisk utforming – som reduserer luftmotstanden ytterligere – er tilgjengelig for følgende akselavstander:

  • 4 x 2-TREKKVOGN, luftfjæring, WB3700 & WB3800
  • 6 x 2-TREKKVOGN, luftfjæring, WB3400 & WB3700
  • 6 x 4-TREKKVOGN, luftfjæring, WB3400