Velg, juster og få rett trykk på innsparingen

Volvo har målt potensialet for drivstoffbesparelser når man har rett dekk,  rett lufttrykk og hjul og aksler som er rett justert. Disse tre faktorene kan redusere drivstofforbruket med 6 prosent for en lastebil som trekker en tilhenger med last. Mange  transportfirmaer kan spare en hel del her da  undersøkelser viser at 2 av 3 lastebiler i Europa har aksler og hjul som ikke er justert riktig.

every drop counts

VI KJØRTE 100 MIL FOR Å GI DEG FAKTA 
To identiske Volvo FH 4x2-lastebiler, med 13-liters Euro 5-motorer med 500 hk, slepte rundt på hver sin tilhenger med tre aksler og 40 tonn nyttelast i to uker på testbanen i Sverige. Den ene hadde en optimal konfigurering av hjul og dekk, den andre hadde en rekke gale innstillinger. Etter tusen kilometer med høyteknologisk overvåkning har vi endelig resultatene.

Ved å velge rett dekk kan du redusere forbruket med så mye som 11 prosent. Ved å justere akslene og hjulene riktig kan du spare ytterligere 2,5 prosent. Og rett lufttrykk reduserer forbruket med enda én prosent, slik at det totale innsparingspotensialet er 6 prosent. Dette er neppe overraskende når du vet at en tredjedel av drivstoffytelsen kommer fra dekkene.
Hver dråpe teller

JO MINDRE DRIVSTOFF SOM BRUKES, JO MINDRE MILJØPÅVIRKNING

Selv 1 prosent reduksjon i drivstofforbruket som følge av optimalisert dekkonfigurasjon utgjør 1 prosent reduksjon i karbonutslippene. Så en optimalisert dekkonfigurasjon gir transportfirmaet en lavere drivstoffregning og et mindre CO2-fotspor.

JUSTERING AV HJUL OG DEKK FOR BEDRE DRIVSTOFFØKONOMI
Over tusen Volvoverksteder tar konsekvensene av disse oppdagelsene og har bestemt seg for å forbedre situasjonen for transportfirmaer over hele verden Til syvende og sist innebærer dette å snakke med kundene om hvordan de kan forbedre dekkonfigurasjonen, ikke minst når vi ser tegn til dårlig justerte hjulaksler, som ujevn dekkslitasje. Bare da kan vi hjelpe deg å forbedre den daglige drivstofføkonomien.

“Vi nøyer oss ikke med å bygge drivstoffeffektive motorer. Vi leter også hele tiden etter nye måter å redusere drivstofforbruket på gjennom hele levetiden til lastebilen ved å fortsette å ta ansvar etter at den er levert til kunden. Testen gir håndfaste bevis på hvor mye drivstoff som kan spares, og når vi deler denne kunnskapen, bidrar vi til å gi kundene våre størst mulig kostnadseffektivitet.’’
Arne-Helge Andreassen, ansvarlig for ettermarked og salg hos Volvo Trucks