Hos Volvo er det muligheter

Salg- og innkjøpsavdeling

Volvo Trucks selger sine transportløsninger til både kommersielle og private kunder. Selskapet er involvert i salg av både nye og brukte kjøretøy og har dermed behov for ulike typer selgere med forskjellig kompetanse.

For å opparbeide og vedlikeholde et forhold basert på tillit og stabilitet til våre kunder, har salgsavdelingen ansvar for å forholde seg til Volvos retningslinjer for salg.

Salg
Salgskonsulentene jobber med salg av kjøretøy, finansiering av disse og andre tjenester som selskapet representerer. 

Selgere har ansvar for å holde seg oppdaterte om hvilke produkter og tjenester som er relevante for sitt fagfelt. Lover og forskrifter er en viktig del. 

Volvo Trucks har også stillinger innen salg til ettermarked, samt salg og utleie av brukte kjøretøy. Utviklingsmulighetene er mange.

Salgsmedarbeidere er videre fokusert mot oppfølging av kunder, kontaktlister og produktutvikling.

Logistikk
Ansatte innen logistikk har fokus på leveranser, men de jobber også med aktiviteter knyttet til flytting, levering, mottak, ettersyn og klargjøring av kjøretøy.

All koordinering og oppfølging av ordre foretas av disse medarbeiderne. De må ha høy presisjon og være strukturerte: De riktige produktene må frem til rette kunder i riktig tid! Effektiv distribusjon involverer koordinering og samarbeid med leverandører og kunder.