Marcus Johansson: Business Controller

Business Controller hos Volvo Trucks

Hvordan havnet du i Volvo, og hvorfor valgte du akkurat denne bedriften?
Etter universitet søkte jeg ulike jobber i Gøteborg. Jeg visste at Volvo var et stort foretak med mange muligheter, og av denne grunn valgte jeg å utforske Volvo sin hjemmeside. Her fant jeg en annonse hvor de søkte etter en midlertidig ansatt til hovedkontoret. Etter dette søkte jeg meg videre til Volvo Norge, hvor jeg jobber i dag. 

Som en konsekvens av å ha vokst opp i et internasjonalt miljø var nettopp dette en kvalitet jeg så etter i en arbeidsgiver. Volvo er et stort foretak med mange jobbmuligheter; ­ikke bare innen de feltene man ønsker, men også hvor i verden man vil. Å få jobbe i et interessant selskap som er ledende i sin bransje er videre et stort pluss. Arbeidsoppgavene varierer, noe som gir mange muligheter for videre ansvar og læring. Disse faktorene gjør at jeg anser Volvo for å være et bra sted å starte karrieren, samtidig som selskapet gir muligheter for videreutvikling av sin karriere.

Fortell om rollen din, dine viktigste oppgaver, og ansvarsområder
Som Business Controller jobber jeg mye med månedlig analyse og rapportering. Med ansvar for økonomioppfølging i bedriften får man et innblikk i hvordan hele organisasjonen fungerer, noe som gjør at man er involvert i alle aspekter innen transportbransjen. Da jeg har en ekstremt variert jobbhverdag, fungerer jeg også som support, noe som betyr at jeg hele tiden får lære nye ting og får muligheten til å opparbeide meg bred kunnskap. I denne typen jobb tar man selv ansvar for sin egen tid for å kontinuerlig gjøre forbedringer av økonomiske analyser og rapporter samt for å jobbe med diverse prosjekter.
 
Hva er dine visjoner for fremtiden?
I et stort selskap som Volvo eksisterer det mange muligheter for personlig utvikling, samt også muligheter for å få ansvar innen de områder man ønsker å jobbe med. Dette betyr at man raskt utvikler sin karriere samt oppnår nye kompetanser. Om noen år vurderer jeg å søke lykken innen Volvo i et annet land, for å prøve meg på andre arbeidsoppgaver og ansvar. Mitt mål på sikt er å etterhvert bli CFO for et land i eller utenfor Europa.
 
Hvordan vil du beskrive kulturen i Volvo?
I Volvo jobber man mye sammen med andre og gir support till ulike funksjoner. Dette gir et trivelig og åpent arbeidsmiljø.
 
Hvorfor syns du at andre mennesker bør søke seg inn i Volvo?
Andre bør søke seg inn i Volvo fordi det er en hyggelig og uformell arbeidsplass med profesjonelle medarbeidere, utviklingsmuligheter, samt muligheter for personlig og faglig vekst.
 
Hva er det beste med Volvo som arbeidsplass?
Det beste med Volvo som arbeidsplass, må være det at man som ansatt blir inkludert i stor grad. Organisasjonen er demokratisk, og man oppfordres til å komme med innspill. Ellers er det bra at Volvo gir deg muligheter globalt, noe jeg selv er meget opptatt av. Man kan strekke og utvikle sin karriere så langt man ønsker innad i organisasjonen.