Jolita Dubauskaite: HR Business Partner


HR Business PartnerHvordan havnet du i Volvo, og hvorfor valgte du akkurat denne bedriften?
Jeg bodde tidligere i Sverige og ønsket å flytte til Oslo etter å ha møtt kjærligheten i Norge.  Påfølgende fant jeg en meget utfordrende og interessant stilling på finn.no, som jeg bestemte meg for å søke på. Jeg var så heldig å bli kontaktet for stillingen og etter et par intervjurunder ble jeg ansatt i bedriften. Grunnen til at jeg ønsket en jobbe i Volvo, var mye grunnet bedriftens sterke merkenavn, samt muligheten for å få jobbe i en internasjonal bedrift med mange utviklingsmuligheter både nasjonalt og globalt.

Fortell om rollen din, dine viktigste oppgaver, og ansvarsområder
Jeg har en stilling som HR Business Partner og jobber med et bredt spekter ulike HR oppgaver på både operativt og strategisk nivå. Min jobb er å ansette de riktige menneskene, sørge for riktig behandling og utvikling av ansatte i bedriften, samt støtte lederne i personalrelaterte saker. Det meste som angår menneskene i Volvo, er jeg involvert i.

Hva er dine visjoner for fremtiden?
Mine visjoner for fremtiden er å videreutvikle min karriere innen HR da dette er et felt jeg brenner for. Det er en flott mulighet å få utvikle seg innad i Volvo, siden dette er en bedrift de fleste medarbeidere stort sett ønsker å få bli værende i da arbeidsmiljøet er veldig godt, dagene er dynamiske og utviklingsmulighetene er mangfoldige.

Hvordan vil du beskrive kulturen i Volvo?
Jeg vil påstå at kulturen i Volvo er preget av «åpen dør-policy». Med dette mener jeg at miljøet er uformelt og åpent. Videre er takhøyden stor og man oppfordres til å komme med ideer og meninger i diskusjoner. Menneskene er veldig trivelige i Volvo, noe som gir deg følelsen av å ha en hel organisasjon med deg i ryggen.

Hvorfor syns du at andre mennesker bør søke seg inn i Volvo?
Man bør søke seg inn i Volvo fordi bedriften er en profesjonell og betydelig aktør i markedet. Videre er hverdagen dynamisk og utviklingsmuligheten mange. Volvo oppleves som en trygg arbeidsplass som bryr seg om de enkelte menneskene involvert i bedriften. Her får du virkelig følelsen av at du betyr noe!

Hva er det beste med Volvo som arbeidsplass?
Det er mange ting som spiller inn her. Arbeidsmiljøet og menneskene får deg til å ønske å komme på jobb hver dag. Videre er det attraktivt å ha mangfoldige utviklingsmuligheter, spesielt om man har en drøm om en intensjonal karriere. Det er vanskelig å definere hva som er det beste – hos Volvo får du hele pakken!