Det nye chassiset. Med ett ord: dynamisk.

Volvo FH har helt enestående kjøreegenskaper. Vi har utformet alle deler av lastebilen for å gjøre stabilitetsfølelsen og styringspresisjonen så god som mulig.
 
I tillegg har du det uavhengige forhjulsopphenget og Volvo Dynamic Steering. To milepæler i lastebilbransjen som gir kjøreegenskaper på et helt nytt nivå. 
 
Det er også et chassis som er lett å bygge på, slik at påbyggeren bruker mindre tid. Det har massevis av tilvalg som gjør det enda enklere å tilpasse.
Uavhengig forhjulsoppheng

Uavhengig forhjulsoppheng. Gir kjøreegenskaper som på en personbil.

Like stødig som et tog på rette veier. Holder kursen perfekt i svingene. Det uavhengige forhjulsopphenget er en revolusjon innen kjøreegenskaper. Du må ganske enkelt oppleve det selv for å tro det.

Les mer om uavhengig forhjulsoppheng

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Full kontroll – uanstrengt.

Det har blitt kalt den største nyvinningen siden servostyringen, og det er lett å skjønne hvorfor. Når du manøvrerer på trange områder, gir det patenterte Volvo Dynamic Steering-systemet deg det ekstra rattmomentet du trenger, og reduserer belastningen på musklene dine drastisk. Du kan bokstavelig talt styre lastebilen med bare én finger. Ved høye hastigheter filtrerer systemet bort forstyrrelser fra hull i veien, hjulspor, veimerking, hellende veier og sidevind osv. og gir deg perfekt retningsstabilitet og full kontroll – hele tiden.

Les mer om Volvo Dynamic Steering

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Luftfjæring, GRAS-G2.

Opplev den nye luftfjæringen bak med høy bakkeklaring. Det kan virkelig kalles en banebrytende oppfinnelse og er spesialutviklet for kjøring i grustak.

Les mer om luftfjæringen her
Pusher- og løpeaksler

Lavere vekt. Høyere nyttelast og lavere drivstoffkostnader.

Mens de fleste andre lastebiler har gått opp i vekt for å oppfylle kravene til Euro 6, har denne lastebilen gjort det motsatte. Vi har optimalisert mange av standardspesifikasjonene og gjort Volvo FH betydelig lettere. En standard 4×2-trekkvogn for langtransport kan nå veie så mye som 100 kilo mindre enn sin Euro 5-forgjenger.

Påbygger

8×2 med styrbare pusher- og løpeaksler.

Kapasiteten til en 8×2, men med kjørekomforten og drivstofføkonomien til en 4×2 – i ett kjøretøy. Vi kan nå fabrikkmontere både pusher- og løpeaksel på din Volvo FH jevnlastbil. Du kan velge hydraulisk styrte aksler hvis du ønsker enda kortere svingradius.

Påbygger

Flere tilvalg. Mindre tid hos påbyggeren.

Takket være det store utvalget spesifikasjoner er det enkelt å klargjøre Volvo FH til ulike bruksområder, inkludert vekselplan. Den nye påbyggmodulen, en separat elektronisk enhet, er enkel å bruke for påbyggeren. De nettbaserte påbyggeranvisningene (VBI) gir lett tilgang til alle de nødvendige tekniske tegningene og koblingsskjemaene.

Se Volvos påbyggeranvisninger


Chassisegenskaper

Alternativer for chassislayout til Volvo FH trekkvogn 

1. Batterikasse (BBOX-L)
Flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere versjoner. På trekkvogner gir dette 100–120 liter ekstra drivstoffkapasitet.

2. Batterikasse (BBOX-EF)
Plassering bak mellom rammevangene er tilvalg på trekkvogner.

3. AdBlue-tank
På trekkvogner kan AdBlue-tanken monteres oppå rammen bak førerhuset (ADTP-BC), noe som gir større drivstoffkapasitet.

4. Lufttørkermodul (APM)
Lufttørkeren på trekkvogner er plassert mellom chassisrammene for å gi mer plass til chassismontert utstyr som drivstofftanker.
Alternativer for chassislayout til Volvo FH jevnlastbil 

5. Ledig plass på rammen
Chassispakkingen kan flyttes bakover for å gi plass til kranfester eller annet utstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Hullrekke til påbygg på rammen
Den øvre hullrekken er beregnet på påbygg. Alle festene i den øvre hullrekken har en avsats og en forlenger på 8 mm. Det brukes ingen bolter i den øvre hullrekken.

7. Klargjøring for kran
Chassiset kan fabrikkleveres med festeplater for kran.

8. Luftfjæring bakaksel og kort bakdel
Det bakre overhenget kan forkortes takket være den nye forovermonterte krengningsstabilisatoren. Dette er en fordel ved vekselflakhåndtering og anleggskjøring og forbedrer interface med asfaltutlegger.