Nye Volvo FH

På vei mot fremtiden

Hos Volvo Trucks er vi klar over at Volvo er en del av miljøproblemene. Samtidig tror vi at Volvo er en del av løsningen. Hensynet til miljøet har vært en av Volvos tre kjerneverdier helt siden begynnelsen av 90-tallet. Når du kjøper en Volvo FH, investerer du samtidig i arbeidet vårt for bærekraft gjennom hele lastebilens levetid – fra samlebånd til gjenvinning av store og små deler.Tall og fakta

1 000 000 km
0,31 l/mil, godkjent drivstoff
Euro 5
Godkjent drivstoff B0

Håndbok for demontering Ja
Merking av plast og gummi Ja
Materialer Jern (smijern) 192 kg, 70 % gjenvunnet materiale
Produksjon:
– Energi (MWh)
– Vann (m3)
– Farlig avfall (kg)

76
179
213
Drivhuseffekt gjennom hele livssyklusen (CO2-ekvivalent) 957
Livssyklusvurdering Ja
ISO 14001-sertifisering (produksjon, utvikling osv.) Ja
Produsert på en CO2-nøytral fabrikk

Produsert på en CO2-nøytral fabrikk

Nye Volvo FH bygges nesten helt uten å belaste miljøet med CO2-utslipp. Hva er grunnen til at vi kan si dette? Vel, for fem år siden ble Volvo Trucks den første lastebilprodusenten som tok i bruk en CO2-nøytral fabrikk. I dag er flere av fabrikkene våre CO2-nøytrale. Det jobbes dessuten aktivt med å erstatte fossilt drivstoff med fornybare energikilder som for eksempel biomasse, sol-, vind- og vannkraft ved alle fabrikkene våre. Volvo Trucks sørger alt i alt for at lastebilen din produseres på en mest mulig miljøvennlig måte.

Det viktigste er miljøbevisst kjøring

Det viktigste er miljøbevisst kjøring

Når det gjelder redusering av utslipp, må vi ha klart for oss at rundt 90 % av miljøpåvirkningen til en diesellastebil skjer i løpet av bilens arbeidsliv. Dette er den harde sannhet. Den gode nyheten er at Volvo Trucks tilbyr rikelig med hjelp til å redusere denne påvirkningen. Ettersom det meste av denne hjelpen handler om drivstoffbesparelser, er det også en økonomisk gevinst å hente. Kontakt din lokale forhandler for mer informasjon om hvordan du bruker din nye Volvo FH mer drivstoffeffektivt.

90 % av nye Volvo FH kan gjenvinnes

Volvo Trucks ruller videre

90 % av nye Volvo FH kan gjenvinnes. Dette er mulig fordi Volvo Trucks merker de forskjellige delene, slik at de er enkle å identifisere og demontere. For å være sikker på at nye Volvo FH kan gjenvinnes og gjenbrukes, renoverer Volvo Trucks i tillegg brukte deler, tilbyr håndbøker for demontering og driver demonteringsanlegg.Beregn din miljøpåvirkning

Beregn miljøpåvirkningen din

Kalkulatoren for miljøpåvirkning fra Volvo Trucks beregner de miljøpåvirkende faktorene i løpet av livssyklusen til de ulike lastebilmodellene. I tillegg gir den deg mulighet til å finne ut hvor mye nettopp din lastebil eller flåte påvirker miljøet, og lar deg sammenligne resultatene dine med andre lastebiler.