Volvo FL/FE MetanDiesel

Volvo FL/FE MetanDiesel - en konkurransedyktig lastebil med høy ytelse og en bærekraftig løsning

Nye Volvo FL/FE MetanDiesel er et enormt fremskritt for tunge lastebiler med gassdrift. Ved å bruke komprimert naturgass i dieselprosessen gir den mulighet for lengre og tyngre transporter – unikt for en lastebil med gassdrift.  

Lastebilen har 30–40 prosent høyere energieffektivitet, noe som gir ca. 25 prosent lavere drivstofforbruk sammenlignet med tradisjonelle gassbiler (Otto-motor prinsippet). Om gass ikke er tilgjengelig, fungerer den utmerket på diesel. Metandieselbilen tilbyr fleksibilitet, unik ytelse og konkurransekraft – og bedre miljøegenskaper.

Vil lastebilene dine holde bedriften konkurransedyktig i fremtiden?

To store utfordringer
Bedriften din er sannsynligvis godt forberedt på kundenes fremtidige krav til lastebilenes kapasitet, effekt og ytelse. Men er du forberedt på møte kommende miljøkrav og kundenes forventninger til miljøvennlig og bærekraftig forretningsdrift?

Her kan Volvo FL/FE MetanDiesel være løsningen.

Forskjellig fra alle andre lastebiler med gassdrift
Volvo FL/FE MetanDiesel er tilgjengelig i versjonene Volvo FL og FE med 7-liters motor, komprimert gass med 240 respektive 340 hk. Den har en klar miljøprofil og er primært beregnet på by- og regional distribusjon.

Til forskjell fra konvensjonelle lastebiler med gassdrift har Volvo FL/FE MetanDiesel samme ytelse som tilsvarende diesellastebil da den er basert på vår driftssikre dieselmotor.

Mindre drivstoff, mindre utslipp
I tillegg til lavere drivstoffkostnader (jamfør med tradisjonelle gassbiler) betyr en overgang fra diesel til naturgass også en klar reduksjon i CO2-utslipp sammenlignet med vanlige dieselmotorer – opptil 70 % med biogass. 

Volvo FL/FE MetanDiesel

Nå snakker vi forretninger
Investering i en Volvo FL/FE MetanDiesel vil være til nytte for din bedrifts miljøprofil og bidra til økt konkurransekraft, ytelse og fleksibilitet. Transportorganisasjoner rundt om i verden er enige om at en tydelig miljøprofil vil bli stadig viktigere for å generere forretning. Volvo MetanDiesel er et godt valg for å møte fremtidens krav.

Sikker driftstid!
Nye Volvo FL/FE MetanDiesel gir lastebilparken din en unik fleksibilitet, siden lastebilene har en vesentlig større rekkevidde enn tradisjonelle gassbiler. Bilens unike evne til å kjøre kun på diesel hvis det oppstår midlertidige problemer med gassforsyningen, gir ytterligere fleksibilitet.
Dette gjør også at bedriften får maksimal driftstid på lastebilene.

En smartere, mer effektiv motor

Ved å bruke en dieselmotor i stedet for en Otto-motor med tennplugger som vanligvis benyttes i gassbiler, har vi økt energieffektiviteten med 30–40 prosent. Sammenlignet med Otto-motoren reduseres drivstofforbruket med ca. 25 prosent.

For regional kjøring kan Volvo FL/FE MetanDiesel gå på 75 prosent gass og 25 prosent diesel. Ved kjøring i byen kan det gi en andel av gass på minst 50 prosent.