Påbygg - etter dine ønsker

Tippbil, tankbil, kranbil, skapbil, biltransport, brannbil ... Uansett bruksområde – den nye Volvo FM klar for jobben.

Enda flere spesifikasjonsvalg og flere smarte chassisfunksjoner gjør påbyggerens jobb enkel – og raskt utført.

Hvordan fabrikkmonteringer sparer både tid og penger for deg – med Johan EknanderVolvo FM – fleksibel når det gjelder påbygging

Fra 4x2 til 10x4 – optimalisert for alle typer jobber

Volvo FM kommer med et stort utvalg ulike kombinasjoner, inkludert  femakslede 10x4-varianten. Den har også en mange ulike spesifikasjonsvalg, noe som gjør det enkelt å skreddersy lastebilen til dine krav. Takket vært denne fleksibiliteten kan du alltid få en Volvo FM som er perfekt tilpasset ditt bruk.

Spar påbyggingstid

Spar tid hos påbyggeren

Jo bedre vi kan forberede lastebilen for påbyggeren, desto kortere tid må din Volvo FM tilbringe på verkstedet. Så snart du gjør en bestilling, får påbyggeren tilgang til 3D-tegninger av lastebilen din i Volvos nettbaserte påbyggeranvisninger (VBI). Alt dette fører til betydelig reduserte ledetider – og kostnader.

Les historien bak fleksibilitet og bunnlinjen

Volvo-jernmerket

Kompromissløs kvalitet

Når lastebilen er perfekt forberedt fra fabrikkens side, kan påbyggeren også unngå unødvendig rekonstruksjonsarbeid. Ikke bare sparer du tid, men du kan også være sikker på at lastebilen beholder den opprinnelige Volvo-kvaliteten.
Noen viktige påbyggerfunksjoner:

Grensesnitt for påbyggsinstruksjoner til Volvo (VBI) Kraftuttak
Volvos påbyggeranvisninger.

Så snart du bestiller Volvo FM, er nøyaktige tegninger av lastebilen tilgjengelige i Volvos brukervennlige og nettbaserte program for påbyggeranvisninger (VBI). Påbyggeren kan starte arbeidet mens vi bygger lastebilen, noe som reduserer ledetiden dramatisk. Se Volvos påbyggeranvisninger

Kraftuttak for ethvert behov.

Det leveres et stort utvalg av koblingsuavhengige og koblingsavhengige kraftuttak for drift av ulike typer påbyggsutstyr. Se hele listen.

Konstruksjonen til Volvo FM-chassiset, sett ovenfra Volvo FM-ramme, sett fra siden
Rammen er rett.

I motsetning til de fleste andre lastebiler har Volvo en ramme som er helt rett og parallell bak førerhuset. Dette gjør påbyggerens jobb mye enklere.

Fredet påbyggerområde.

Vi lar aldri ingeniørene våre plassere noe over toppen på rammen. Dette området tilhører helt og holdent påbyggeren – og gir masse fleksibilitet.

Volvo FM-ramme øvre hullrekke Lengdeinnstillinger for bakre overheng
En øremerket rad med huller.

Rammen kommer med en øvre hullrad som er beregnet for påbygget. Siden vi ikke bruker noen bolter her, er det enkelt for påbyggeren å feste utstyret.

Velg ditt eget bakre overheng.

Den bakre rammen kan nå skjæres til akkurat slik du vil ha den, på fabrikken – i 50-millimeterstrinn – slik at den passer påbygget perfekt. Uavhengig av om du trenger et ekstremt kort bakre overheng eller et lengre.

Utvalg av spesifikasjoner Utforminger bak
Et enormt utvalg av spesifikasjoner.

Jo flere mulige kombinasjoner, desto enklere er det å skreddersy en lastebil. Det er grunnen til at nye Volvo FM har flere tilvalg enn noensinne når det gjelder akselkonfigurasjoner, chassishøyder og akselavstander. Se alle spesifikasjonene for chassiset.

Fire ulike utforminger bak.

Vi kan nå levere FM fra fabrikken med fire ulike utforminger av enden på rammen: øvre kutt (for tippbiler, krokløftere og renovasjonsbiler), nedre kutt (for tilhengere med senteraksel), bøyd (for trekkvogner) og rett (for jevnlastbiler).

Bakre underkjøringsbeskyttelsesposisjon Rammehøyde
Plassering av bakre underkjøringsbeskyttelse.

For å utvide tilvalgene for den bakerste delen ytterligere kan den bakre underkjøringsbeskyttelsen plasseres i flere ulike posisjoner.

To ulike rammehøyder.

Velg mellom en 266 mm og en 300 mm ramme avhengig av kravene til påbygget.

Påbyggermodul Vekselplan
Påbyggermodul.

Gjør det enkelt for påbyggeren å bruke lastebilens elektriske system for å tilpasse funksjoner. Du får enkelt tilgang til dem på de fleksible bryterne på dashbordet og i Work Remote.

Perfekt for vekselflak.

Ikke alle påbygg er permanente. Det 295 mm utslaget til den nye bakre luftfjæringen kombinert med det ekstra lave chassiset er den perfekte løsningen hvis du transporterer midlertidige påbygg.

Festebraketter for påbygg Klargjøring for lastebiler med kran
Festebraketter.

Volvo FM kan fabrikkleveres med festebraketter for påbygg, montert på rammen. Nå tilgjengelig ikke bare i akselområdet, men også på det bakre overhenget.

Tilrettelagt for en kran.

Et lavt chassis og høye akseltrykk. Det er det som står på alle kranbyggeres ønskeliste. Volvo FM leveres med begge. I tillegg kan vi lage en ledig plass på rammen nær førerhuset og til og med levere lastebilen med fabrikkmonterte kranplater.

Indre rammefôringer
Flere forbedringer enn noensinne.

Enkelte tunge bruksområder legger et stort press på rammen. Men ikke vær redd. Nye Volvo FM har et større utvalg av innerlinerammer enn noensinne og gir deg alle forsterkningene du måtte trenge.