Volvo FM-akseltrykk
Tungvektsmesteren

Økningen i lastekapasitet varierer, men mange aksler takler nå et tonn eller mer enn tidligere. Dette gjør at kundene kan ta større oppdrag og laste på en mer effektiv måte.

Sammen med de laveste chassishøydene bidrar sterkere aksler til at transportøren kan frakte større, tyngre og vanskeligere last. Sterkere aksler gjør også at det er enklere å holde seg innenfor lovens grenser.

Lav chassis-høyde og en lastekapasitet som overgår andre lastebiler

Akseløkonomi

Johan Eknander er en ingeniør med spesiell interesse for akselkonfigurasjoner. Øynene hans lyser opp når han snakker om dem: "Når vi kan tilby flere akselkonfigurasjoner, blir det enklere for kundene å finne den optimale løsningen. De kan finne akkurat den løsningen som gjør at de kan ta oppdragene konkurrentene deres ikke kan ta, og de kan øke inntjeningen på de jobbene de allerede har. Det kan for eksempel være lurt å gå fra dobbel til enkel foraksel – noe som fører til besparelser både når det gjelder kapital, drivstoff og servicekostnader."

SUV-transporter

Elefant på toppen av en Volvo FMVolvo er kjent for sitt lave chassis, men ved å øke akselkapasiteten blir lastebilen mer fleksibel. Den nye biltransporteren er et godt eksempel på dette. Den kombinerer et svært lavt chassis med høyere lastekapasitet foran. Og takket være det lave førerhuset kan disse fordelene utnyttes fullt ut når det for eksempel er behov for å frakte SUV-er på det øverste planet.

"Det samme prinsippet gjelder for en lastebil med kran som trenger et lavt påbygg med en lav plattform slik at den kan lastes opp i høyden – for eksempel med en båt," legger Jonas Odermalm til, som er sjef for anleggssegmentet hos Volvo.

Færre unødvendige kjøreturer

Jonas Odermalm fortsetter med å beskrive de praktiske fordelene med sterkere aksler. "Noen ganger drar du for å hente en container og innser at lasten er fordelt på en slik måte at du ikke kan frakte containeren uten å overskride nyttelasten på forakselen. Så blir du nødt til å kjøre fra stedet uten noen last i det hele tatt. Nå når bladfjæringen foran takler opptil 10 tonn vil slike situasjoner oppstå langt sjeldnere."

Jonas Odermalm

Minke lasten

En annen ting som blir lettere med sterkere aksler, er å minke lasten. Så lenge du har en fullastet lastebil, og lasten er jevnt fordelt, er alt vel og bra. Men hvis du begynner å fjerne lasten lengst bak, som du gjerne gjør når du kjører ut last til flere steder samtidig, fjerner du samtidig motvekten til lasten nærmest førerhuset. I slike situasjoner er det fort gjort å overbelaste forakselen på en jevnlastbil eller drivakselen på en trekkvogn.

«En sterkere foraksel kan gjøre det enklere for sjåføren å laste og losse på en optimal og tidseffektiv måte. Og det forbedrer produktiviteten," utdyper Johan Eknander.

Lavere profil, større kapasitet

Johan Eknander kjenner ikke til noen andre lastebiler som har den samme kombinasjonen av lav chassis-høyde og stor lastekapasitet som finnes i nye Volvo FM. Og han virker ikke spesielt bekymret for fremtidig konkurranse. "Det er et resultat av mye arbeid: forsterkede akselnav, sterkere fjærer og nye designkriterier som kan takle den ekstra belastningen. Vi har også samarbeidet med leverandører for å utvikle nye lavprofildekk og -felger som takler større last."

Hvilke transportører er det så som vil dra nytte av forbedringen? "Alle typer transportører – i alle situasjoner der du nærmer deg lastegrensen, tilbyr Volvo FM deg fordeler," runder han av.

Se alle spesifikasjonene for chassiset

6
Akseltrykk