Ekstern styring av Volvo FM
Laget i en by med 776 mm nedbør i året

For å få vite mer om hva Volvo FMs nye Work Remote innebærer, får vi anledning til å snakke med den unge komponentspesialisten Markus Olsson. "Dette er det perfekte utstyret for lasting og lossing uansett vær, selv her i forblåste og regntunge Gøteborg," sier han engasjert.

Fjernkontrollen er laget for å gjøre arbeidsdagen til sjåføren enklere og tryggere. Sjåførene kan slå motoren av og på og øke turtallet med enheten, og den gjør at sjåførene har full kontroll over lastfordelingen på alle akslene. De slipper å løpe frem og tilbake for å kontrollere lastindikatoren under lastingen. Dette er spesielt nyttig for sjåfører som arbeider på egen hånd. Alt de trenger å gjøre er å feste enheten til beltet, og så har de en bærbar elektronisk assistent. Siden det er inkludert brukergrensesnitt for en bakløfter, klarer sjåføren seg med én enhet.

Du kan ikke ta den med deg på svømmetur

Fjernkontrollen husker last

Noen lasteramper byr på utfordringer. Bakker og ujevne overflater gjør at det er vanskelig å manøvrere lastebilen på linje med dem. Markus Olsson understreker at den nye fjernkontrollen fjerner de fleste bekymringene. “Sjåføren kan bruke enheten og luftfjæringen til Volvo FM for å senke eller heve lastebilen, bikke den sidelengs og på langs om Volvo FM-fjernkontrollennødvendig. Dataene kan deretter lagres i fjernkontrollens minne. Når sjåføren så vender tilbake til den samme lasterampen, kan han eller hun hente frem igjen innstillingene umiddelbart. Minnet har plass til opptil fem ulike innstillinger."

Din enhet på din måte

Det finnes en tilleggskontroll med fem digitale inndatakanaler for ulike bruksområder. Med disse kan sjåføren kontrollere statusen til en rekke indikatorer, blant annet på/av, temperatur, advarsler og statusrapporter. 

Med denne fjernkontrollen har Volvo gjort det mulig for påbyggere å koble til de spesialenhetene de måtte ha bruk for. Sjåføren trenger ikke en gang være inne i eller i nærheten av lastebilen for å bruke fjernkontrollen. "Under forhold med uforstyrret sikt har jeg stått 100 meter fra lastebilen når jeg har brukt enheten. I et travelt lagerlokale vil avstanden selvsagt være kortere," understreker Markus Olsson.

Ikke vær redd for høyder eller vann

Når du lager utstyr for lastebilsjåfører, er det smart å bruke adjektiv som "tøft" i spesifikasjonene. Markus forklarer hva tøft betyr når det gjelder den nye fjernkontrollen. "Det er tøft nok å arbeide under ekstreme temperaturforhold, som kan strekke seg fra -40°C til 85°C. Og du kan fint slippe fjernkontrollen fra deg i en høyde på to meter uten at den tar skade av det, så lenge den lander på en jevn overflate"

Men hvordan fungerer den nye enheten under vann? «Du kan ikke ta den med deg på en svømmetur,» smiler Markus, «men du har ingenting å bekymre deg for om du kjører med den Markus Olssoni kraftig regnvær.»

Lær mer om i ECS4 og Work Remote

9
Fjernkontroll