Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 eller 8×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)

Veien vil føles rett - selv når den ikke er det

Det er en patentert oppfinnelse som gjør kjøringen mer avslappet og trygg. Den hjelper deg å holde rattet rett selv om det er forstyrrelser i veibanen. Risikoen for skader som skyldes gjentatte belastninger av de samme musklene reduseres derfor vesentlig. Det handler om dynamisk styring. Vi kaller det Volvo Dynamic Steering. Sjekk det ut selv.

Prøv den selv!

Bestill prøvekjøring av Volvo FMX hos din nærmeste Volvo-forhandler. 

Gå til forhandlersøkJevner ut veien ved høye hastigheter

Ved høye hastigheter absorberer det forstyrrelser og hull i veien.

Se en hamster styre den nye Volvo FMX ut av et steinbrudd

Mer kraft ved lave hastigheter

Ved lave hastigheter får du bedre servostyring – opptil 85 % ekstra styrekraft. Rattet går automatisk tilbake til midtstilt posisjon.

Enklere rygging

Ryggingen går mye lettere fordi rattet går tilbake til nøytral posisjon, holder seg der og sørger for at du rygger i en rett linje.

Mindre sårbart for sidevind

Volvo Dynamic Steering reduserer påvirkningen fra sidevind og gjør lastebilen mer behagelig å kjøre.

Stabilitet på hellende veier

Volvo Dynamic Steering gir bedre retningsstabilitet når du kjører på hellende veier.

Utmerket for grustak

Den nye styringen er spesielt godt egnet for lastebiler med flere bakaksler.

Slik virker det


Vi har plassert en elektrisk motor på toppen av styresnekken. Motoren kontrolleres – 2 000 ganger i sekundet – via lastebilens elektroniske styreenhet og produserer ekstra dreiemoment. Dreiemomentet er progressivt og sørger for mer effekt til styringen ved behov, noe som gir en forhåndsbestemt styrefølelse, uavhengig av last og dekk. Resultatet er en helt annerledes kjøreopplevelse – betryggende og forutsigbar.

Slik har vi forbedret kjøreegenskapene og komforten

Volvo Dynamic Steering er sannsynligvis den største nyheten på området siden servostyring ble oppfunnet. Men glem ikke alle de andre forbedringene vi har gjort på fjæringen, som gjør at Volvo FMX føles som en bil.

Komfortabel førerhusfjæring

Det er komfortabelt

Førerhusfjæringen er mer stabil, og motorfjæringen er endret for å gi mindre støy og vibrasjoner. Kjørekomforten var god – nå er den enda bedre.

Forhindrer at chassiset utsettes for vridningskrefter

Det er jevnt

Krengningsstabilisatorene bak har fått ny plassering som gir mindre statisk rulling, og hindrer at bevegelser i chassiset overføres til førerhuset. Dette gjør ikke bare kjøringen mer komfortabel, det hindrer også at chassiset utsettes for vridningskrefter.

Retningsstabil lastebil

Den følger deg som en lydig hund

Geometrien på blad- og luftfjæringen foran er forbedret, og styresnekken har fått en ny plassering som sikrer retningsstabilitet.