Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 eller 8×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX I-shift
Opp med hånden alle som ønsker for allhjulsdrift med I-Shift

Frem til nå har det å bestille en Volvo FMX med en dreven foraksel vært ensbetydende med å velge mellom manuell og automatisk Powertronic. Men med de siste modifikasjonene har I-Shift blitt et tilvalg som gjelder alle kjøretøy med drevet foraksel.

Den modifiserte I-Shift-girkassen lar kunder bestille en 4×4, en 6×6 eller en 8×6 med Volvos automatiserte I-Shift. Med dette kan de når som helst velge mellom manuelt og automatisk girskifte. Bare mindre justeringer var nødvendige for å gjøre den intelligente girkassen kompatibel med de drevne forakslene. Astrid Drewsen er produktsjef med ansvar for det utvidede tilbudet, som omfatter både D11- og D13-drivlinjene.

Overalt hvor det er en risiko for å sette seg fast

Grunnen til at det er nødvendig

«Det betyr at Volvo FMX kan legge ut på røft og kupert terreng med komforten og drivstoffeffektiviteten til vår mest populære girkasse. Dette er spesielt viktig under røffe forhold og under forhold som krever masse manøvrering. Det lar sjåføren slappe av litt og lar I-Shift gjøre litt av jobben. Samtidig sørger I-Shift for at drivstofforbruket er lavest mulig,» forklarer Astrid.

I-Shift girkasse

Raskt og smidig

Det faktum av I-Shift håndterer girskifter raskt og smidig har allerede gjort den veldig populær blant sjåfører. Den er smart nok til å vite når den skal hoppe over noen gir. Men kjørbarheten er ikke den eneste fordelen; smidigheten reduserer også belastningen på drivlinje og dekk og minimerer vedlikeholdskostnadene.

Det beste fra begge verdener

«Du kan alltid velge å bruke manuell modus – kanskje du vil være helt sikker på at du har samme gir gjennom et område hvor underlaget er glatt. Powertronic og manuell modus er selvsagt fortsatt tilgjengelig for de mest ekstreme forholdene. Men for generelt anleggsarbeid er I-Shift den ideelle girkassen. Det er det beste av begge verdener både for sjåføren og transportøren,» sier Astrid.

Optimalt program

Det faktum at I-Shift kan tilpasses typen kjøring lastebilen brukes til, gjør den ideell for anleggsarbeid både på og utenfor veien. Anleggsprogrammet for I-Shift tilbyr blant annet moduser som P+ for dårlige veier. Dette sikrer at girendringer utføres på høyere turtall. Anleggstilvalgene kan også kombineres med drivstoffbesparende tilvalg. Så I-See kan brukes hver gang lastebilen kjører på veien.

Astrid Drewsen

Hvor og når?

«En 8×6 Volvo FMX med I-Shift er perfekt til bygging og vedlikehold av veier – eller andre situasjoner hvor det er vrient å få kjøretøyet til anleggsplassen.»

Astrid oppsummerer det nye partnerskapet mellom I-Shift og drevne foraksler: «Det kommer til å bli verdsatt overalt hvor det er den risiko for å sette seg fast, og overalt hvor kløtsjen og girspaken er i bruk hele tiden.»

Utforsk I-Shift- og programvarealternativer her

9
I-Shift