Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4 × 2, 4 × 4, 6 × 2, 6 × 4, 6 × 6, 8 × 2, 8 × 4, 8 × 6, 10 × 4 eller 10 × 6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX svingradius
Spar penger
– skjær ned på styringen

Når det gjelder ekstrem manøvreringsevne, er det ingenting som slår den strategiske plasseringen av to eller tre styrte aksler. I dag er Tridem-konseptet tilgjengelig med den nye luftfjæringen som er spesialutviklet for anleggsarbeid.

Mindre svingradiuser er ikke bare nyttig under trange forhold. Strategisk planlegger Peter Frleta forklarer hvordan den største besparelsen ofte viser seg å være tid. «Det trenger ikke være en skarp U-sving; bare en krapp sving på veien kan bety at man må stoppe, svinge, rygge og svinge igjen. Men med Tridem er dette sjelden et problem. Det betyr til og med at du kan kjøre inn i et lite boligområde og losse i en hage.» Tiden man sparer når man svinger, øker produktiviteten for transportøren.

Utmerket tippingsstabilitet

Tridem med luftfjæring

«Vi anbefaler Tridem til anleggsarbeid på både asfalt og grus. Med den nye luftfjæringen og økt bakkeklaring gjør det lastebilen veldig allsidig. Og med kraftige stabilisatorstager på tre aksler rett under lasten er stabiliteten ved tipping utmerket,» sier Peter Frleta idet produktplanlegger Bosse Franzon kommer inn i rommet.

«Hvis du kjører uten last og løfter en løpeaksel for å spare drivstoff, gir det også drivhjulene bedre veigrep. Kombinasjonen av høyere bakkeklaring og en løftet løpeaksel gjør det i sin tur enklere å kjøre opp bratte bakker uten å sette seg fast.»

Bosse Franzon

På og utenfor veien

«Ofte er en mellomdifferensialsperre nok til å få Tridem-konfigurasjonen over et veldig glatt underlag,» sier Peter. «Må du kjøre på veien også, gir den deg det beste av begge verdener – manøvreringsevne med komfort på en kaotisk anleggsplass og manøvreringsevne med lavere drivstofforbruk på veien.»

Sparer drivstoff og sjåføren

Anleggsarbeid betyr vanligvis at man kjører uten last minst halve tiden, og dermed kan muligheten til å løfte opp en aksel gi betydelige drivstoffbesparelser. Når det gjelder ubehaget ved å humpe rundt på en anleggsplass med tom lastebil, kan luftfjæringen spare sjåføren for masse slitasje.

Ulike underlag - trange forhold

Bosse Franzon forklarer at Tridem-konseptet kommer fra Skandinavia, og at Sverige er ett av de landene hvor man ofte starter et nytt anleggsprosjekt med å legge veien. «Skjønnheten med Tridem er at den kan brukes effektivt på ulike underlag og i ulike situasjoner – selv under de trangeste forhold.»

Til dette løfter Peter Frleta knyttneven og deklamerer: «Ja, til anleggsbiler med flere aksler!»

Les mer om fordelene ved tridem

4
Tridem