Combustibili alternativi

Există mai multe surse de energie care pot înlocui petrolul. Astfel întrevedem dezvoltarea unei game diversificate de combustibili alternativi şi de lanţuri cinematice, potrivite pentru diferite aplicaţii. Volvo participă activ la acest proces de dezvoltare şi a ales să se concentreze în special pe acele alternative care respectă cele mai exigente standarde atât de eficienţă energetică, cât şi de impact redus asupra mediului, pornind de la extragerea materiei prime şi până la consum – o perspectivă cunoscută ca abordarea „well-to-wheel” (abordare globală).
Combustibilii viitorului
În 2007 Volvo a prezentat camioane cu combustibili alternativi: biodiesel, biogas, biogas + biodiesel, DME, ethanol/methanol, synthetic diesel, hydrogen gas + biogas. Acest lucru s-a realizat pentru a demonstra că putem construi astfel de camioane şi de asemenea că este nevoie de un efort comun pentru trecerea la combustibili alternativi.

Volvo Trucks este primul producător de autocamioane care a efectuat teste rutiere complete cu Bio-DME, cu ajutorul clienţilor.  Şi primul producător care a prezentat un motor diesel care funcţionează cu gaz metan şi cu doar o mică cantitate de motorină necesară pentru aprindere.

Aceste camioane care funcţionează pe metan/diesel sunt introduse pe rând pe pieţele din întreaga lume.