Aplicaţii mai grele pentru gaz – cu Volvo FM MethaneDiesel

Când va fi un motor diesel pe prima pagină a noutăţilor privind tehnologia alimentării cu gaz metan? În această vară – când primele autocamioane în producţie de serie, cu tehnologie metan diesel, vor fi lansate pe trei pieţe diferite. Din prima zi, noile autocamioane Volvo vor fi primele care vor folosi gazul ca şi combustibil pentru transporturile de cursă lungă, deschizând calea pentru reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2 aferente acestui tip de activitate de transport.

PENTRU A EFICIENTIZA FOLOSIREA GAZULUI, ÎL UTILIZĂM DREPT COMBUSTIBIL ÎNTR-UN MOTOR DIESEL
Tehnologia noastră diesel de mare succes, Euro 5, este mult înaintea motoarelor convenţionale alimentate cu gaz, din punct de vedere al eficienţei şi manevrabilităţii. Însă, comparativ cu motorina, biogazul produs la scară industrială permite reducerea cu 70 de procente a emisiilor de CO2. Aşadar, cum puteţi beneficia de avantajele ambelor soluţii?
Începem cu o cantitate mică de motorină, care să aprindă gazul metan. Se asigură astfel toate avantajele unui motor diesel – reducerea cu până la 25% a consumului de gaz, comparativ cu autocamioanele pe gaz cu motoare cu aprindere prin scânteie. Apoi se injectează în cilindri cât mai mult metan posibil, menţinându-se în acelaşi timp elasticitatea la care vă aşteptaţi de la un motor diesel.

TRANSPORTURILE PE GAZ AU ÎNCEPUT
Până acum, autocamioanele alimentate cu gaz nu puteau efectua curse mai lungi. Însă eficienţa îmbunătăţită asigurată de tehnologia noastră metan diesel permite creşterea autonomiei la 500 de km, apoi, treptat, la 800 de km. În plus, ştiţi că puteţi folosi întotdeauna exclusiv modul diesel, dacă gazul este indisponibil temporar.


diagram Autonomie estimată pentru diferite autocamioane alimentate cu gaz. 

“Prin combinarea avantajelor gazului şi a eficienţei unui motor diesel, Volvo FM cu tehnologie metan diesel este cu 30 - 40 de procente mai eficient decât un motor convenţional Otto, alimentat cu gaz. Mai mult, funcţionează ca un motor diesel şi poate fi alimentat numai cu motorină, dacă gazul nu este disponibil.’’

Lars Mårtensson, director pe probleme ecologice, Volvo Trucks
Volvo FM every drop counts 

100 DE AUTOCAMIOANE VOLVO ALIMENTATE CU GAZ, DIN PRIMĂVARA ANULUI 2011

Testele rutiere au fost efectuate în nordul Europei. Din această vară vă puteţi aştepta să vedeţi autocamioane Volvo FM cu tehnologie metan diesel în Olanda, Suedia şi Regatul Unit. În 2012 producţia va creşte la 400 de autocamioane, care vor fi comercializate pe mai multe pieţe.

METAN: O ALTERNATIVĂ ACCESIBILĂ ŞI REGENERABILĂ
Deja disponibilă în multe ţări, infrastructura alimentării cu gaz se extinde. Când un Volvo FM, cu tehnologie metan diesel, foloseşte gaz metan obţinut din deşeuri biologice, emisiile de CO2 sunt reduse cu 70% în comparaţie cu motorina. Chiar şi utilizarea metanului din surse fosile permite reducerea cu 20 de procente a emisiilor de CO2.