Protejarea celei mai valoroase      încărcături

Cel mai obişnuit scenariu de accident este cel în care autocamionul este implicat fie într-o răsturnare, fie într-o tamponare frontală. În acest caz, la fel ca şi în cazul altor accidente în care cabina este lovită de un obiect exterior sau în care aceasta intră în impact cu solul, sarcina primordială a cabinei este aceea de a transfera energia prin cabină spre spate, pentru a asigura un spaţiu suficient pentru supravieţuirea ocupanţilor în interiorul cabinei.

Pentru a se obţine acest lucru, cadrul cabinei este realizat din oţel de înaltă rezistenţă şi este armat la nivelul uşilor şi în partea din faţă. Prinderea cabinei este şi ea proiectată astfel încât să ofere o anumită flexibilitate. Această proprietate permite cabinei să fie împinsă în spate, astfel încât să se reducă la minimum străpungerile şi deformările care ar putea sa îl rănească pe şofer. 

Toate cabinele Volvo respectă standardul suedez pentru rezistenţa cabinelor - acesta fiind cel mai sever din lume. Acest set de încercări include testul pendular frontal, care simulează, printre altele, coliziunea cu obiecte aflate pe sol în cazul unui accident cu răsturnare. Fără să mai amintim de testul pendular din spate, care simulează impactul produs de încărcătura desprinsă şi care loveşte din spate cabina.