camioane optimizate

1. Camioane optimizate

Alegerea corectă a motorului, a schimbătorului de viteze, a punţii motoare, a frânelor auxiliare şi a altor componente ale motorului contribuie considerabil la asigurarea unui înalt nivel de eficienţă a consumului de motorină.

Un camion trebuie să fie construit conform destinaţiei sale. Dacă se urmăreşte eficienţa consumului, atunci, înainte de a fi comandat un camion nou, specificaţia tehnică a acestuia trebuie să corespundă condiţiilor
viitoare de rulare şi tipului de transport.

În privinţa motoarelor, Volvo Trucks a demonstrat de-a lungul timpului o continuă dedicare pentru eficienţa consumului, stabilindu-şi continuu obiective de reducere a consumului. Noile generaţii de motoare lansate de Volvo sunt din ce în ce mai eficiente. Motoarele EEV, îmbunătăţite ecologic, reprezintă un pas înainte
către îndeplinirea normelor Euro 6. Acestea sunt mai economice, permiţând clienţilor să beneficieze de pe urma reducerilor de taxe disponibile pe unele pieţe.

Motoarele Volvo curente au un consum cu 35 - 45% mai redus faţă de motoarele de acum 30 de ani. Trecerea de la Euro 2 la Euro 5 a condus la o reducerea a consumului de 12%.

Sistemul automat de schimbare a vitezelor, I-Shift, este cea mai bună alegere din industrie în ceea ce priveşte eficienţa consumului. În combinaţie cu performanta frână de motor VEB+, asigură o eficienţă optimă (economie de plăcuţe de frână, discuri de ambreiaj etc). 5%  economie de combustibil vă aduce utilizarea I-Shift. 

În contextul optimizării camionului, următoarele principale elemente au o influenţă majoră asupra consumului de combustibil:

1) Lanţul cinematic optimizat:
•Specificaţia corectă a motorului;
•Schimbătorul de viteze corect;
•Raportul optim de transmisie la puntea spate;
•Frânele auxiliare;
•Componentele auxiliare ale motorului.

2) Rezistenţa la rulare
Impactul anvelopelor asupra consumului poate fi semnificativ*:
11%- anvelope corecte;
1 %- presiunea corectă;
2,5%- aliniament corect.
(*conform unui studiu efectuat recent de Volvo Trucks împreună cu Michelin, vezi test)

3) Rezistenţa aerului
Influenþeazã cu până la 10% consumul de combustibil. Un deflector corect montat poate reduce consumul cu
2,5 litri /100 km.