Intretinere preventiva

2. Întreţinere preventivă

Fiabilitatea camioanelor Volvo este recunoscută peste tot în lume, dar întreţinerea lor este foarte importantă, fiind un element cheie în eforturile de economisire a combustibilului.

Întreţinerea preventivă asigură disponibilitatea maximă şi optimizează performanţa totală a camioanelor. Verificările periodice necesare, diferitele operaţii de lubrifiere sau înlocuirea consumabilelor şi multe alte operaţiuni pot fi incluse în contractul de service Volvo Blue pentru o planificare a întreţinerii mult mai uşoarã.

O parte importantă a întreţinerii preventive este verificarea regulată a unghiurilor de direcţie, care au un impact major asupra consumului de combustibil. Statistic, până la 80% din combinaţiile tractor-semiremorcă sunt găsite la verificări cu unghiurile de direcţie dereglate. Planul individual de service, denumit VOSP, pentru fiecare camion, se poate obţine de la orice service Volvo şi include toate verificările necesare şi data efectuării acestora.

Există componente cheie care, dacă sunt uzate, defecte, în stare necorespunzătoare, pot afecta semnificativ performanţele camionului, iar impactul asupra consumului va fi conform schiţei de mai jos. schema