Ce este Fuelwatch?

Este evident că eficienţa şi costurile mai scăzute ale combustibulului au devenit un subiect arzător pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de idei noi şi soluţii pentru evitarea aceastei probleme, menţinându-ne astfel afacerea în picioare, camioanele pe drum şi profitul la un nivel bun. 

Cerinţe pentru emisii poluante reduse
Există o corelaţie directă între consumul redus de combustibil şi impactul produs asupra mediului înconjurător. Cu alte cuvinte, consumul de combustibil reprezintă şi o problemă economică dar şi una de mediu, ceea ce urgentează găsirea unei soluţii.

Fuelwatch
Când întreg ciclul de viaţă al unui camion este analizat, devine evident că mai sunt lucruri care pot contribui semnificativ la reducerea consumului de combistibil şi, evident, a reducerii costurilor. Astfel am adunat anumite idei şi componente sub numele de Fuelwatch. Fuelwatch este un concept-umbrelă pentru toate produsele şi serviciile Volvo care pot îmbunătăţi eficienţa activităţii de transport.

Sunt mai multe feluri pentru a reduce consumul de combustibil. Iată câteva dintre exemple: 

1. Optimizarea camioanelor
Este foarte important ca un camion să fie specificat conform cu destinaţia sa de transport şi condiţiile de drum pe care rulează. Este camionul dumneavoastră specificat conform tipului de transport şi conditiilor de drum pe care rulează? Sunt anvelopele camionului şi ale semiremorcii corect alese pentru condiţiile în care rulează?


  
2. Întreţinere preventivă
Întreţinerea camioanelor este un element cheie în economisirea combustibilului. Întreţinerea preventivă asigură disponibilitatea maximă şi optimizează performanţa totală a camioanelor. 

3. Îmbunătăţiri pentru eficienţă
Camioanele dumneavoastră Volvo pot fi echipate şi îmbunătăţite cu o multitudine de accesorii, de la sisteme aerodinamice până la actualizarea programelor software. Camioanele Volvo pot fi îmbunătăţite cu actualizări de programe software pentru optimizarea eficienţei. Accesorii ca deflectoare de aer sau capace de roţi aerodinamice sunt disponibile pentru dumneavoastră.

4. Dynafleet 
Dynafleet este sistemul informaţional de transport Volvo Trucks destinat monitorizării camioanelor. Oferind informaţii complete şi exacte, atât şoferul cât şi dispecerul contribuie la economia de combustibil.

5. Cursuri de perfecţionare a şoferilor
Perfecţionarea şoferilor reprezintă un factor-cheie în reducerea consumului, iar acesta, deseori, este cel mai rapid mod de diminuare a consumului. 

6. Managementul combustibilului
Este un serviciu de consultanţă oferit clienţilor care doresc sprijin în obţinerea şi susţinerea pe termen lung a reducerii cheltuielilor legate de combustibil.