Euro 4/Euro 5

Noi stimulente pentru emisii

Toate vehiculele înmatriculate începând cu 1 octombrie 2006 trebuie să respecte normele Euro 4. Euro 5 intră în vigoare pe 1 octombrie 2009.

Noile norme Euro pentru reducerea emisiilor poluante impun cerinţe stricte tuturor producătorilor de vehicule. Diferenţa dintre cerinţele în materie de emisii poluante pentru motoarele Euro 3 şi Euro 4 este considerabilă.

Emisiile de oxizi de azot (NOx) trebuie reduse de la 5 la 3,5 g/kWh, o reducere de 30%. Emisiile de particule (PM) trebuie să scadă de la 0,1 la 0,02 g/kWh. Acestea corespund unei reduceri cu până la 80%.

Stimulente guvernamentale
Mai multe ţări europene încurajează deja respectarea anticipată a standardelor Euro 4 şi Euro 5 prin metode de stimulare precum taxe de drum mai reduse (spre exemplu 10 cenţi/km în loc de 12 cenţi/km în Germania) sau rate de depreciere mai bune pentru vehiculele echipate corespunzător (spre exemplu în Olanda).

Se aşteaptă adoptarea şi în alte ţări europene a unor metode de stimulare a utilizării acestei tehnologii ecologice. Pentru detalii contactaţi autoritatea responsabilă din ţara dumneavoastră. De asemenea, pentru mai multe informaţii despre acest subiect contactaţi persoana responsabilă de Volvo Trucks Euro 4/Euro 5.

Consum de combustibil
Graţie combustiei eficiente a motoarelor performante Volvo care respectă Euro 4 şi Euro 5 (stimulente), aceste agregate asigură cel mai redus consum de combustibil dintre toate tehnologiile existente, ceea ce înseamnă un câştig atât financiar, cât şi în privinţa protecţiei mediului. Deşi procesul de reducere catalitică are nevoie de un aditiv lichid denumit AdBlue, cu estimările curente ale preţului aditivului AdBlue, costurile totale de exploatare nu vor creşte faţă de un motor care respectă Euro 3.