AdBlue

AdBlue

O substanţă naturală, existentă în mediul înconjurător
Tehnologia SCR utilizează un aditiv denumit AdBlue, care este injectat în gazele de evacuare, înainte ca acestea să treacă printr-un catalizator SCR. În catalizator, oxizii de azot sunt transformaţi în azot şi vapori de apă inofensivi - substanţe care se află deja în mod natural în mediul înconjurător.

Substanţa activă a aditivului AdBlue - ureea - este extrasă din gaze naturale. Ureea este o pudră cristalină de culoare albă care se găseşte şi în mediul înconjurător. Este o substanţă stabilă şi inofensivă, fără restricţii la depozitare sau transport.

Disponibilitate superioară
Volvo colaborează cu companii chimice şi petroliere de renume, în vederea creării unei soluţii inteligente pentru reţeaua de distribuţie a AdBlue. Numărul furnizorilor este mare, iar oferta constă în sisteme complete de rezervoare şi echipamente deja disponibile pentru livrare.

Până când infrastructura de comercializare a AdBlue va fi definitivată, reţeaua de centre service Volvo va putea oferi un sistem convenabil şi eficient de alimentare cu AdBlue a autocamioanelor clienţilor. Pentru mai multe informaţii referitoare la cum şi când va fi disponibil Adblue în zona dumneavoastră, contactaţi reprezentantul Volvo local.