Noul Volvo FE

Partenerul dumneavoastră flexibil de lucru, ce vă oferă manevrabilitate excelentă şi productivitate de primă clasă.

Autotractor 4×2; Autoşasiu 4×2, 6×2 sau 6×4

D8K (250, 280 sau 320 CP)
Lanţ cinematic Volvo FE

Putere şi performanţă la cerere.

Flexibilitate, putere, răspuns rapid şi respect pentru mediul înconjurător. Lanţul cinematic al autocamionului Volvo FE asigură o performanţă care transformă vehiculul într-un instrument profesionist esenţial pentru distribuţia urbană şi regională.

Încorporând cele mai recente realizări din domeniul tehnologiei utilajelor, Volvo FE reprezintă investiţia perfectă pe termen lung atunci când trebuie să asiguraţi un nivel maxim de disponibilitate şi productivitate pentru compania dumneavoastră.
 


Volvo D8K
– Tot ceea ce vă doriţi de la un motor Volvo.
Motorul Volvo D8K este un motor nou de 8 litri, cu 6 cilindri şi variante de putere de 250, 280 şi 320 CP. Este opţiunea perfectă pentru Volvo FE, asigurând adaptabilitate optimă şi performanţă maximă.

Fiind proiectat şi construit de Volvo, D8K oferă un nivel excelent de putere şi cuplu, precum şi un sistem de tratare ulterioară a gazelor de eşapament care respectă cu uşurinţă cele mai stricte standarde privind emisiile. În plus, motorul oferă un răspuns ultrarapid, spre exemplu, în traficul urban aglomerat.

Citiţi mai multe despre motoarele diesel Volvo
Cutii de viteze
Schimbătoarele de viteze manuale sunt servoasistate. Schimbătorul de viteze scurt este amplasat pe tunelul motorului atât la cutiile de viteze manuale, cât şi la cele automate. Transmisia automată este acţionată cu ajutorul butoanelor. Toate schimbătoarele de viteze pot fi echipate cu o priză de putere.

Punţi spate
Sunt disponibile patru punţi spate diferite pentru Volvo FE. Sarcina maximă pe punte variază între 13 şi 23 tone. Toate punţile prezintă diferenţial blocabil ca dotare standard.

Citiţi mai multe despre specificaţiile lanţului cinematic


Volvo FE CNG Driveline

Este alimentat cu gaz metan, dar dispune de aceeaşi manevrabilitate ca şi un autocamion convenţional Volvo FE

Autocamionul Volvo FE CNG (gaz natural comprimat) este echipat cu un motor nou de 9 litri alimentat integral cu gaz metan. Motorul este dotat cu tehnologia cu bujie, care reprezintă o opţiune foarte potrivită pentru operaţiile care implică transportul pe distanţe scurte, cu multe porniri şi opriri repetate. Datorită transmisiei complet automate, Volvo FE CNG menţine aceleaşi caracteristici excelente de manevrabilitate şi productivitate ca şi modelul Volvo FE convenţional. Transmisia automată oferă, de asemenea, o reacţie mai rapidă a lanţului cinematic.

Citiţi mai multe despre pentru Volvo FE CNG


Schimbător de viteze I-Shift

I-Shift. În sfârşit, este aici.

Experienţa de rulare cu I-Shift este adesea descrisă ca lipsită de efort. Fără pedala de ambreiaj, vă puteți relaxa în siguranță și vă puteți concentra asupra celorlalte două pedale. I-Shift își folosește inteligența integrată pentru a alege rapid și automat treapta de viteză potrivită în orice situație. Iar software-ul dispune de aptitudini de schimbare a treptelor de viteză, imposibil de egalat chiar și de către cei mai buni șoferi.

Totuși, dacă doriți să vă implicați mai mult, o puteți face. Butoanele de pe selectorul treptelor de viteză vă permit să interveniți și să schimbați manual treptele de viteză.

Citiţi mai multe despre I-Shift pentru Volvo FE


Euro 6

Euro 6.

Pentru noi, la Volvo Trucks, Euro 6 reprezintă doar o etapă pe parcurs. Reducând consumul de combustibil, reducem şi mai mult emisiile totale, iar dumneavoastră beneficiaţi de reducerea costurilor.


Intervale de service Volvo Trucks

Intervalele de service şi necesităţile de întreţinere rămân la fel.

Proprietarii Volvo FE nu trebuie să îşi facă griji în privinţa intervalelor de service sau a necesităţilor suplimentare de întreţinere pentru vehiculele lor, în ciuda restricţiilor sporite privind motoarele şi personalul de service ca urmare a normei Euro 6. Nu există modificări în privinţa acestor cerinţe.


Transmisia Volvo FE

Flexibilitatea reprezintă motto-ul nostru

Volvo FE oferă variante de transmisie manuală, cât şi automată, permiţându-vă să alegeţi setările care se potrivesc condiţiilor dumneavoastră de rulare.

Transmisia manuală este disponibilă în varianta cu şase sau nouă trepte de viteză, fiind potrivită pentru rularea în mediul urban, respectiv pentru aplicaţiile ce necesită un nivel ridicat de performanţă în timpul rulării.

Transmisia automată este foarte utilă atunci când sarcinile de lucru presupun porniri şi opriri frecvente şi se potriveşte perfect mai ales cu autocamionul Volvo FE cu motor D8K

Citiţi mai multe despre flexibilitate şi eficienţă