Noul Volvo FE

Partenerul dumneavoastră flexibil de lucru, ce vă oferă manevrabilitate excelentă şi productivitate de primă clasă.

Autotractor 4×2; Autoşasiu 4×2, 6×2 sau 6×4

D8K (250, 280 sau 320 CP)
O prezenţă mai subtilă
O prezenţă mai subtilă

Prin natura muncii solicitate, un autocamion de distribuţie urbană şi utilităţi precum noul Volvo FE trebuie să se integreze în centrele principale cu populaţie. Pentru a asigura acest lucru cu un impact minim asupra mediului, dezvoltarea tehnologică, serviciile de asistenţă şi responsabilitatea corporativă au rolul lor.

Tendinţele demografice indică faptul că, mai mult decât oricând, un număr tot mai mare de persoane locuieşte în oraşe sau în zone urbane. La rândul său, acest lucru înseamnă că cererea pentru livrări de bunuri în aceste zone continuă să crească şi că autocamioanele de distribuţie au zilnic un impact asupra noastră. Având în vedere cele de mai sus, Volvo Trucks are o abordare proactivă şi extensivă în ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de mediu.

Mai multe avantaje cu mai puţine resurse

Angajamentul nostru faţă de reducerea impactului negativ al autocamioanelor şi operaţiunilor noastre asupra mediului este unul de lungă durată. În ultimii douăzeci de ani, emisiile de noxe ale autocamioanelor noi Volvo au fost reduse cu peste 90%. În aceeaşi perioadă de timp, consumul mediu de combustibil de 90% a fost redus cu 20%. Totuşi, în loc să cauzeze satisfacţie, aceste cifre ne inspiră să căutăm soluţii noi. Lanţurile cinematice hibrid şi metan diesel continuă să fie dezvoltate şi sistemele de evacuare SCR sunt prezente pe noul Volvo FE. În plus, autocamionul are o gamă de motoare pe deplin conformă cu Euro 6, fără creşteri ale consumului de combustibil şi cu intervale de service reduse.

 

Paşi mici, schimbări mari

În plus faţă de proiectarea şi construirea de autocamioane optimizate, precum noul Volvo FE, realizăm că modul în care acestea sunt conduse şi întreţinute poate avea un impact la fel de decisiv. De exemplu, oferim programe de Consiliere combustibil şi Perfecţionare şoferi, precum şi alte servicii definitorii, cum ar fi sistemul nostru de management al flotei, Dynafleet, transmisia I-Shift renumită la nivel mondial şi upgrade-uri de software cu accent pe sarcini. Împreună, aceste măsuri ne ajută să obţinem maximul posibil din fiecare strop de combustibil, cu impact minim asupra mediului.

Responsabilitatea începe acasă

Nu doar autocamioanele vor defini performanţele noastre complete cu privire la protecţia mediului. Modul în care ne construim autocamioanele şi procesele pe care alegem să le aplicăm joacă, de asemenea, un rol important. Între 2003 şi 2008 ne-am redus cu o treime consumul de combustibil per autocamion fabricat, iar în 2008 s-a deschis fabrica noastră fără emisii de carbon din Ghent – prima din lume şi fabrica de producţie a noului Volvo FE. De asemenea, suntem mândri de faptul că avem primul dealer fără emisii de noxe în Verona, Italia.

10
Mediul